Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου

Στα χέρια των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, τύπου bayraktar

Στα χέρια των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, τύπου bayraktar.

Στα χέρια της Ελλάδας τουρκικό drone μπαϊρακτάρ με την συνεργασία Λίβυων σταρατιωτικών με Έλληνες αξιωματούχους. Αν και αρχικά οι ελληνικές Αρχές αρνούνταν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το drone

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, το τουρκικό drone περιήλθε στην κατοχή ανωτάτων Ελλήνων αξιωματικών οι οποίοι δραστηριοποιήθηκαν στη Βεγγάζη το 2020. Αν και αρχικά οι ελληνικές Αρχές αρνούνταν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το drone, στενότατος συνεργάτης του στρατηγού Χαφτάρ επιβεβαίωσε τη συνεργασία Λίβυων στρατιωτικών με Έλληνες αξιωματούχους.

Στα χέρια των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, τύπου bayraktar

Η επιβεβαίωση της είδησης ήρθε από ελληνικές στρατιωτικές πηγές λίγες εβδομάδες πριν, επισημαίνοντας ότι Έλληνες αξιωματικοί μετέβησαν στη Βεγγάζη τον Ιούλιο του 2020 όπου επιθεώρησαν ένα καταρριφθέν τουρκικό drone. Αφού απέσπασαν κομμάτια της ατράκτου, του εγκεφάλου και τον κινητήρα του ΜΕΑ, τα φόρτωσαν όλα καμουφλαρισμένα ανάμεσα σε ψαροκασέλες και με τη βοήθεια ενός αλιευτικό σκάφους, έφτασαν σε ελληνικό λιμάνι.

Σε όλη την επιχείρηση της μεταφοράς, αρωγός στάθηκε το Ισραήλ, το οποίο βοήθησε να μην γίνει τίποτα αντιληπτό από την τουρκική πλευρά. Το drone μεταφέρθηκε σε εγκαταστάσεις κοντά στην Αθήνα, όπου αναλύθηκε και πλέον αποτελεί μέτρο της αντι-drone τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η χώρα μας.

Πηγή από το περιβάλλον του στρατηγού Χαφτάρ τόνισε:

«Η μεταφορά συγκεκριμένων κομματιών και μια επί τόπου επιθεώρηση ενός ΜΕΑ πραγματοποιήθηκε στη Βεγγάζη και η εμπειρία μας από την παρεμβολή και κατάρριψή του μεταφέρθηκε στην Ελληνική πολεμική Αεροπορία. Μεταφέρθηκε επίσης η εμπειρία μας με την τουρκική αεράμυνα και τα θωρακισμένα οχήματα Kirbi. Το Γενικό Επιτελείο του Λιβυκού Στρατού έδωσε εντολές για πλήρη συνεργασία σε επίπεδο στρατιωτικό και πληροφοριών με την Ελλάδα και αυτό ενισχύθηκε και προς τούτο υπήρξε και πίεση από τους αρχηγούς των φυλών της Κυρηναϊκής»

 

Please follow and like us: