Κυριακή, 14 Απριλίου

Οικονόμου: Η Ελλάδα έχει στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, την 5η υψηλότερη ανάπτυξη στην ΕΕ

Η Ελλάδα έχει στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, την 5η υψηλότερη ανάπτυξη στην ΕΕ τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA μίλησε για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, για το θέμα των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, για τις προκλήσεις της Άγκυρας αλλά και απάντησε στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Σε ερώτηση για το θέμα των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ  τόνισε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του νομικού πλαισίου, ώστε ο αρχηγός της ΕΥΠ να έχει τη θεσμική δυνατότητα να ενημερώσει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί. Ενώ παράλληλα τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης δρόμων για την υπέρβαση υφιστάμενων παθογενειών και επιχείρησε να εξηγήσει ότι η ΕΥΠ δεν είναι μια οποιαδήποτε υπηρεσία, όπως π.χ. η Πολεοδομία, όπου μπορεί να προσέλθει ο καθένας για να ενημερωθεί για το θέμα του. Επέμεινε όμως στην ανάγκη ενημέρωσης του κ. Ανδρουλάκη με θεσμικό τρόπο και επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης.

Οικονόμου: Η Ελλάδα έχει στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, την 5η υψηλότερη ανάπτυξη στην ΕΕ

Για το θέμα της πιθανής αλλαγής του εκλογικού νόμου που ψηφίστηκε στις αρχές της κυβερνητικής θητείας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως την  απάντηση θα την δώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ. Αυτό που τόνισε ήταν ότι:

«Δεν είναι σκοπός, αλλά εργαλείο για ν’ αποτραπεί η ακυβερνησία και να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα στην ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία

Για το πακέτο μέτρων που ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ για την  στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και των επιχειρήσεων, ξεκαθάρισε  πως όσο διαρκεί η ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια, θα είναι διαρκής και βεβαίως δυναμική.

«Θα προσαρμόζεται στις εξελίξεις και στις δυνατότητες που υπάρχουν πάντοτε».

Όσον αφορά στις προκλήσεις της Άγκυρας, ο κ. Οικονόμου τόνισε:

 «Είμαστε σε εγρήγορση με την Τουρκία».

Αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  Αλέξη  Τσίπρα απαντώντας μόνο τονίζοντας δύο σημεία.  

«Η Ελλάδα, χάρη στον μηχανισμό που εφαρμόζει, έχει χαμηλότερες τελικές τιμές καταναλωτή στα τιμολόγια ρεύματος από τον μέσο όρο της ΕΕ. Την ίδια μέρα που ο κ. Τσίπρας περιφέρει την καταστροφολογία και την απόγνωση του, ανακοινώθηκε ότι η Ελλάδα έχει, στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, την 5η υψηλότερη ανάπτυξη στην ΕΕ, ύψους 7,7%, με το ΑΕΠ της χώρας να είναι πάνω από το επίπεδο που είχε πριν από την πανδημία. Με αυτά τα όπλα στηρίζουμε έμπρακτα την κοινωνία και τις επιχειρήσεις στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Με ενσυναίσθηση, γνώση, επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα. Όχι με γραφικότητες και μυθολογίες».

Please follow and like us: