Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου

H νέα υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου

H νέα υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου

Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της. συνάντησης, Στην συνάντηση της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αντάλλαξαν απόψεις για τα διεθνή, περιφερειακά και ευρωπαϊκά ζητήματα, με αιχμή την ενεργειακή κρίση.

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στην Κατρίν Κολονά τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και επανέλαβε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί αυτή η μεγάλη πρόκληση με συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε παράλληλα στις σημαντικές δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την απεξάρτηση από τις ρωσικές πηγές ενέργειας, ως στρατηγικός ενεργειακός κόμβος.

Συνάντηση Μητσοτάκης με την υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά στο Μέγαρο Μαξίμου

Ακόμα, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ο Πρωθυπουργός την ενημέρωσε για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας και τις απειλές από επίσημα χείλη έναντι της ελληνικής κυριαρχίας, τονίζοντας ότι η γειτονική χώρα προκαλεί ένταση, υπονομεύοντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή τόνισε και επανέλαβε την ανάγκη διαλόγου βάσει των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, και της καλής γειτονίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς:

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος, ο Γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Λεωνίδας Ροκανάς, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Please follow and like us: