Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου

Άρθρο της Βουλευτή Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου  με τίτλο «Πληγή για το δημογραφικό τα τροχαία»

Άρθρο της Βουλευτή Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών, με την Ελληνική Λύση  με τίτλο «Πληγή για το δημογραφικό τα τροχαία»

Η Βουλευτής Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου στο άρθρο της τονίζει πως σχεδόν κατά μισό εκατομμύριο ψυχές μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας μέσα σε δέκα χρόνια (2011 – 2021), σύμφωνα με την τελευταία απογραφή που πραγματοποιήθηκε! Γήρανση πληθυσμού, όλο και λιγότερες γεννήσεις, περισσότεροι θάνατοι και ο μέσος όρος ηλικίας των Ελλήνων να διαμορφώνεται πια κοντά στα 50 έτη ζωής. Παράλληλα πληγή για το δημογραφικό είναι τα τροχαία, ως επίσημη Πολιτεία και ως υπεύθυνο πολιτικό σύστημα δεν γίνεται να συνεχίζεται η αιμορραγία στους δρόμους, ο θάνατος των παιδιών μας.

Άρθρο της Βουλευτή Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου με τίτλο «Πληγή για το δημογραφικό τα τροχαία»

Σας παραθέτουμε το άρθρο :

«Τα στοιχεία πραγματικά σοκάρουν… Σχεδόν κατά μισό εκατομμύριο ψυχές μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας μέσα σε δέκα χρόνια (2011 – 2021), σύμφωνα με την τελευταία απογραφή που πραγματοποιήθηκε! Αλλά τα χειρότερα φαίνεται πως είναι μπροστά μας: μελέτες προβλέπουν ακόμα μεγαλύτερη μείωση, που θα κυμαίνεται από 35% μέχρι 40%, για τις επόμενες δεκαετίες, μέχρι το έτος 2060. Με δυο λόγια, το μείζον δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα απειλεί να θανατώσει, χωρίς υπερβολή, τη χώρα μέσα στον αιώνα που ζούμε…

Γήρανση πληθυσμού, όλο και λιγότερες γεννήσεις, περισσότεροι θάνατοι και ο μέσος όρος ηλικίας των Ελλήνων να διαμορφώνεται πια κοντά στα 50 έτη ζωής. Αυτή είναι, επίσημα, η τάση και κοντά στους αριθμούς που “δεν βγαίνουν” φαίνεται ακόμα μία ανησυχητική παράμετρος, που θα έπρεπε να σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου: η ποιοτική πλέον εξαφάνιση του Ελληνισμού, αφού σε λίγα χρόνια τα παιδιά και γενικά οι νέοι άνθρωποι θα θεωρούνται σπάνιο είδος! Με μία ακόμα πληγή στο σώμα του δημογραφικού να είναι τα τροχαία δυστυχήματα, το αίμα των νέων στους δρόμους.

Ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση των οδικών τροχαίων σε ολόκληρη τη χώρα φέτος, σε σύγκριση με την περίοδο των lockdown, είναι της τάξης του 9%. Αρκεί δε μία απλή ανάγνωση της καθημερινής ειδησεογραφίας, για να διαπιστώσει κάποιος την πικρή αλήθεια: ότι κάθε μέρα, στην κυριολεξία, χάνονται δύο και τρεις νέοι άνθρωποι, πολλές φορές κάτω των 25 – 30 ετών. Και άλλοι τόσοι, ίσως και πολλαπλάσιοι, τραυματίζονται σοβαρά, με αρκετούς να μην αποκαθίστανται ποτέ για το υπόλοιπο του βίου τους. Αν αυτό δεν λέγεται γενοκτονία στους δρόμους, τότε πώς ακριβώς πρέπει να το πούμε;

Όπως, μάλιστα, σημείωσα σε παλαιότερη Ερώτησή μου στη Βουλή των Ελλήνων (αριθμ. πρ. 8962, της 13ης Σεπτεμβρίου 2021): “Αυτό συνιστά, αυτομάτως, απώλεια εθνικού δυναμικού, σε κρίσιμες ηλικιακές ομάδες, με άμεσες αρνητικής υφής προεκτάσεις για την αναπαραγωγή του αυτόχθονος ελληνικού πληθυσμού, για την εθνική οικονομία και για την κοινωνική ασφάλιση, αλλά και για την εθνική άμυνα”. Επιτέλους, ήρθε η ώρα να πάρουμε μέτρα, ως επίσημη Πολιτεία και ως υπεύθυνο πολιτικό σύστημα! Δεν γίνεται να συνεχίζεται η αιμορραγία στους δρόμους, ο θάνατος των παιδιών μας και η υπονόμευση του μέλλοντος της χώρας. Γι’ αυτό, ας εστιάσουμε πριν να είναι πολύ αργά τόσο στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος ως το Νο 1 ζήτημα της Ελλάδας, αλλά και στην πρόληψη της εθνοκτονίας στους δρόμους με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα οδηγητικής αγωγής και βελτίωση, αν όχι και αυστηροποίηση, της κείμενης νομοθεσίας.»

Please follow and like us: