Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου

Ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργήθηκε τους δύο τελευταίους μήνες, θα χρησιμοποιηθεί για την στήριξη των πολιτών

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε  πως ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργήθηκε τους δύο τελευταίους μήνες, θα χρησιμοποιηθεί για την στήριξη των πολιτών το τελευταίο τρίμηνο του έτους και τις αρχές του 2023.

Η θετική εικόνα της ελληνικής οικονομίας και τα αυξημένα έσοδα από τον τουρισμό που καλπάζει, επιτρέπουν στην κυβέρνηση να κλειδώσουν μια σειρά από μέτρα στήριξης, μεταξύ των οποίων και τη νέα επιταγή ακρίβειας. Το ενθαρρυντικό είναι πως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο και για νέα στήριξη στα καύσιμα, τονίζοντας ωστόσο ότι πρώτη προτεραιότητα αποτελεί το φυσικό αέριο.

Για το επίδομα θέρμανσης είπε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να δοθεί το ίδιο με πέρυσι, ωστόσο και αυτό βρίσκεται σε συνάρτηση με το φυσικό αέριο.

«Αν η τιμή του φυσικού αερίου αυξηθεί κι άλλο, ο κρατικός προϋπολογισμός θα πρέπει να βάλει μεγαλύτερο ποσό».

Για το ρεύμα είπε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι επιδιώκουμε να έχουμε το ίδιο ποσοστό κάλυψης των αυξήσεων.

«Θα καλύψουμε ένα σημαντικό ποσοστό των αυξήσεων στο ρεύμα και θα επιδιώκουμε να έχουμε το ίδιο ποσοστό κάλυψης των αυξήσεων».

Για την επιταγή ακρίβειας ανέφερε ότι στο μυαλό του οικονομικού επιτελείου και του πρωθυπουργού είναι η βοήθεια στους πολίτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, και ένα από τα μέτρα στήριξης είναι και η επιταγή ακρίβειας, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από άλλους παράγοντες. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα επιταγή ακρίβειας δεν θα είναι οριζόντια αλλά θα διαφοροποιείται βάση εισοδηματικών κριτηρίων ώστε να διευρυνθούν και οι δικαιούχοι.

Οι πέντε κατηγορίες που είχαν πάρει έκτακτο επίδομα το Πάσχα ήταν:

676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ

625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού

241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση

166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ

34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ

Please follow and like us: