Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου

Για «παρενόχληση» από ελληνικά F-16 μιλά ξανά το τουρκικό υπουργείο Άμυνας

Επαναφέρει τους ισχυρισμούς περί «παρενόχλησης» τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά F-16 η Άγκυρα.

Όπως υποστηρίζουν πηγές από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, «τα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης AWACS του ΝΑΤΟ και δύο τουρκικά F-16 που εκτελούσαν την εκπαιδευτική αποστολή Nexus Ace στο Αιγαίο, παρενοχλήθηκαν από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη F-16 στις 24 Αυγούστου». Κατά τους τουρκικούς ισχυρισμούς, μάλιστα, «τα ελληνικά μαχητικά τα κλείδωσαν με τα ραντάρ τους».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογους ισχυρισμούς είχε προβεί το υπουργείο Άμυνας της γείτονος και προ δύο ημερών, με την ελληνική πλευρά να διαψεύδει, ξεκαθαρίζοντας, τότε, ότι «τα τουρκικά μαχητικά F-16 παρεμβλήθηκαν σε συμφωνημένη με το ΝΑΤΟ πτήση αμερικανικών αεροσκαφών Β-52 στο FIR Αθηνών, προβαίνοντας σε παράβαση Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας λόγω μη κατάθεσης Σχεδίου Πτήσης και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».

Απάντηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου

«Τα ελληνικά F-16 ούτε κάνουν παράνομες ενέργειες, ούτε παρενοχλούν πολεμικά σκάφη άλλων κρατών. Τα ελληνικά F-16 είναι για να υπερασπίζουν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και να αναχαιτίζουν με μεγάλη αποτελεσματικότητα την τουρκική προκλητικότητα στο πεδίο».

Please follow and like us: