Σάββατο, 20 Απριλίου

Μεγάλες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα τον Σεπτέμβριο, μέχρι και  62%

Μεγάλες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα τον Σεπτέμβριο, μέχρι και  62%

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ μετά και την κατάργηση της ρήτρας προσαρμογής οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος θα προχωρήσουν σε μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια Σεπτεμβρίου. Οι καταναλωτές θα εννοηθούν μόνο από τις κρατικές επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος, που θα ανακοινώσει εντός της εβδομάδας το οικονομικό επιτελείο.

Μεγάλες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα τον Σεπτέμβριο, μέχρι και  62%

Οι νέες αυξήσεις θα ενταθούν στην  αρχική τιμή της κιλοβατώρας και είναι το αποτέλεσμα των έντονων αυξήσεων που σημειώνονται όλο τον Αύγουστο στο φυσικό αέριο, αλλά και στην χονδρική τιμή του ρεύματος σε όλη την Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι νέες τιμές της κιλοβατώρας είναι αυξημένες από 15% έως και 62%, καθώς οι πάροχοι προσπάθησαν να εξισορροπήσουν τα τιμολόγια που δημοσιοποιήθηκαν τον Αύγουστο. Ενδοτικά για  τις κιλοβατώρες που το 2019 πληρώναμε περίπου 180 ευρώ, σήμερα το κόστος φτάνει τα 580 ευρώ.

Ενδεικτικά, η ΔΕΗ για τον Σεπτέμβριο θα χρεώσει την κιλοβατώρα με 0,788 ευρώ, η Protergia με 0,782, ο Ήρων με 0,75 και η Elpedison με 1,08.

Η χώρα μας την προηγούμενη εβδομάδα κατέγραψε τιμές κοντά στα 400 ευρώ η μεγαβατώρα, όταν η μέση ευρωπαϊκή τιμή ήταν 431 ευρώ, ενώ υπήρξαν και πολύ υψηλές τιμές που μία μέρα ξεπέρασαν και τα 800 ευρώ.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε δηλώσεις του τόνισε πως  το ύψος της  επιδότησης θα ανακοινωθεί άμεσα και θα είναι ανάλογο για να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Συγκεκριμένα ο υπουργός δήλωσε στον Realfm 97,8 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος τον Σεπτέμβριο θα φτάσει τα 2 δισ. ευρώ μάλιστα οι ανακοινώσεις «θα γίνουν άμεσα από το αρμόδιο υπουργείο» τόνισε .

Σε ύψος ρεκόρ θα φτάσει τον Σεπτέμβριο η κρατική ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Ενδεικτικά  η επιδότηση που είχε ανακοινωθεί για τον Αύγουστο ήταν ύψους 1,136 δισ. ευρώ.

Please follow and like us: