Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου

Οι επιδοτήσεις του Σεπτεμβρίου στο ρεύμα  από το Υπουργείο Ενέργειας αύριο στις 9:30  

Οι επιδοτήσεις του Σεπτεμβρίου στο ρεύμα  από το Υπουργείο Ενέργειας αύριο στις 9:30  – Αναμένετε η επιδότηση να είναι σημαντικά αυξημένη

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM 97.7 τόνισε πως η κρατική ενίσχυση για τον Σεπτέμβριο, για να ενισχυθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, θα ανέλθει στα 2 δισ. ευρώ.

Πάντως αναμένετε η επιδότηση να είναι σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τον Αύγουστο, για να αντισταθμιστεί ως ένα βαθμό η αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος που ανακοίνωσαν το Σαββατοκύριακο οι προμηθευτές.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας αναμένετε αύριο στις 9.30 το πρωί να ανακοινώσει το ύψος των επιδοτήσεων στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για τον επόμενο μήνα Σεπτέμβριο. Παράλληλα η  χρηματιστηριακή τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα διαμορφώνεται για αύριο στα €616,38 έτσι αναμένεται η επιδότηση ανά μεγαβατώρα να είναι σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τον Αύγουστο

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα διαμορφώνεται για την αυριανή ημέρα στα 616,38 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ η μέγιστη είναι 794,95 ευρώ. Η ζήτηση καλύπτεται κατά κύριο λόγο (46,2%) από τις μονάδες φυσικού αερίου και ακολουθούν λιγνίτες (22,7%), ανανεώσιμες πηγές (15,4%), υδροηλεκτρικά (5,6%) και εισαγωγές (3,9%). Το φορτίο λόγω χαμηλών θερμοκρασιών αναμένεται μειωμένο (323 γιγαβατώρες έναντι 351 σήμερα).

Πάνω από 600 ευρώ ανά μεγαβατώρα διαμορφώνεται αύριο η τιμή σε Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία και Ελβετία όπου καταγράφεται η μέγιστη τιμή (624 ευρώ ανά μεγαβατώρα). Η τιμή του φυσικού αερίου σήμερα στο Χρηματιστήριο της Ολλανδίας έκανε άλμα 18% σε σχέση με χθες και διαμορφώνεται πάνω από τα 290 ευρώ η μεγαβατώρα.

Please follow and like us: