Σάββατο, 11 Νοεμβρίου

«Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο» Άλλο ένα χρυσό για την χώρα μας, στον ακοντισμό από την Ελίνα Τζένγκο

Άλλο ένα χρυσό για την χώρα μας ήρθε από την πρωταθλήτρια μας στον ακοντισμό Ελίνα Τζένγκο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο.

Η σπουδαία μας πρωταθλήτρια στην δεύτερη βολή της πιάνοντας το ατομικό ρεκόρ της στα 65,81μ. (είχε 65,40μ. από φέτος) κλείδωσε εκεί το χρυσό μετάλλιο ενώ η διαφορά της από την δεύτερη ήταν τρία μέτρα.

H 19χρονη Ελίνα Τζένγκο έγινε η νεότερη πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό και η νεότερη χρυσή μεταλλιούχος της Ελλάδας σε μεγάλη διοργάνωση.

Ήταν το τέταρτο χρυσό μετάλλιο στην ελληνική αποστολή και πέμπτο συνολικά στην διοργάνωση μετά από τα δύο χρυσά της Ντρισμπιώτη, αυτό του Τεντόγλου, αλλά και το αργυρό της Στεφανίδη!

ακοντισμό Ελίνα Τζένγκο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο

Η Ελίνα Τζένγκο δήλωσε στην ΕΡΤ μετά την μεγάλη της νίκη:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και συγκινημένη. Χαίρομαι που συνεχίζω την παράδοση στον ακοντισμό. Τον περίμενα αυτόν τον αγώνα και έκανα υπομονή. Ήταν όνειρο να αγωνίζομαι κόντρα στην Σποτάκοβα. Ανατριχιάζω και μόνο που την βλέπω από κοντά. Μεγάλωσα βλέποντάς την στην τηλεόραση και ήλπιζα να την αγωνιστώ μαζί της.

 Να που το όνειρο έγινε πραγματικότητα και είμαι πλέον στην ελίτ. Είμαι πολύ ευτυχισμένη.(…)Ευχαριστήθηκα την πρώτη βολή που ήταν μία σταθερή 60αρα και θα με έβαζε σίγουρα στην 8αδα.

Εκεί χαλάρωσα και είπα ότι θα τα δώσω όλα. Στο ρεκόρ ο κόουτς τρελάθηκε, το ίδιο κι εγώ. Την περίμενα την 65αρα. Το σκεφτόμουν όλη την ώρα»

Please follow and like us: