Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου

Σκληρή απάντηση Θεοδωρικάκου στις προκλητικές δηλώσεις Σουλεϊμάν Σοϊλού

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών πως μέλη του ΡΚΚ εκπαιδεύονται ξανά στο στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα.

Τάκης Θεοδωρικάκος : «Η Τουρκία σπρώχνει ανθρώπους δυστυχισμένους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας».

Τον Φεβρουάριο ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε δηλώσει  πως μέλη του ΡΚΚ εκπαιδεύονται στο στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα και στη συνέχεια πηγαίνουν στο Βόρειο Ιράκ, προσθέτοντας ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου έχει ενεργοποιηθεί τους τελευταίους 7-8 μήνες.

Σήμερα ο ίδιος προκλητικά ανέφερε πως «Η Ελλάδα εκπαιδεύει ξανά τρομοκράτες του PKK σε στρατόπεδο στο Λαύριο»

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε πως

«Ελλάδα ενεργοποίησε ξανά το στρατόπεδο του Λαυρίου», ενώ στην ίδια κατηγορία με τη χώρα μας, συμπεριέλαβε και τη Γερμανία με τις ΗΠΑ σε ότι αφορά την «υπόθαλψη τρομοκρατών».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε:

«Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου».

Please follow and like us: