Παρασκευή, 19 Απριλίου

Φινλανδία : Πληθώρα αντιδράσεων από video στα social media της πρωθυπουργό Σάνα Μαρίν να ξεσαλώνει σε πάρτι με φίλους

Πληθώρα αντιδράσεων από video στα social media της πρωθυπουργό της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν να ξεσαλώνει σε πάρτι με φίλους

Πριν λίγες ημέρες στη Φινλανδία δημοσιοποιήθηκε ένα video στα social media που δείχνει την Φινλανδή πρωθυπουργό Σάνα Μαρίν να ξεσαλώνει σε πάρτι με φίλους της κάτι που έχει φέρει  μεγάλες αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας .

Το video έχει διχάσει τους πολίτες και τους δημοσιογράφους με πληθώρα αντιδράσεων με άλλους να την χαρακτηρίζουν ως «σύμβολο προόδου» και άλλους να είναι ιδιαίτερα σκληροί ζητώντας της ακόμη και να παραιτηθεί.

Μία από τις πιο ακραίες αντιδράσεις ήταν αυτή του παρουσιαστή Αλέξι Βαλαβουόρι που της χαρακτήρισε ως την «μακράν η πιο ανίκανη πρωθυπουργός που είχαμε ποτέ» και απαίτησε να «πάρει το δερμάτινο μπουφάν της και να παραιτηθεί». ξεκάθαρη αναφορά στην προ ετών εμφάνισή της σε συναυλία όπου παρουσιάστηκε με κοντό τζιν σορτσάκι, δερμάτινο μπουφάν, μαύρο T-Shirt και αρβυλάκια.

Δείτε το επίμαχο video:

Δυο λόγια για την 34χρονη Πρωθυπουργό της Φινλανδίας Σάνα Μάριν

Μόλις 34 ετών η νέα Πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν  είναι μόλις 34 ετών, γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1985 στo Ελσίνκι ενώ  μεγάλωσε στην πόλη Πίρκαλα . Σήμερα  ζει κοντά στο Τάμπερε μαζί με τον σύζυγό της και την ενός έτους κόρη της, Εμμα.

Οι Σοσιαλδημοκράτες της Φινλανδίας, οι οποίοι ηγούνται της πεντακομματικής κυβέρνησης συνασπισμού, εξέλεξαν την Κυριακή την 34χρονη Yπουργό Μεταφορών Σάνα Μάριν για να γίνει η νεότερη Πρωθυπουργός που είχε ποτέ η χώρα.

Η Σάνα Μάριν αφού ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στην ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση το 2004, έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοικητική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Τάμπερε, το 2017.

Η διατριβή της με τίτλο «Φινλανδία, χώρα των δημάρχων», εξέτασε τη διαδικασία επαγγελματισμού της πολιτικής ηγεσίας στις φινλανδικές πόλεις. Ασχολείται ενεργά με την πολιτική από το 2006. Το 2015 εξελέγη στο Κοινοβούλιο, όπου υπήρξε μέλος της Μεγάλης Επιτροπής, της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Τάμπερε, στο οποίο προήδρευσε από το 2013 έως το 2017. To 2014 εξελέγη ως δεύτερη αναπληρώτρια ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και από το 2017 υπηρετούσε ως πρώτη αναπληρώτρια ηγέτης του Κόμματος.

Please follow and like us: