Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου

Πλεύρης: Περιμένουμε νέα κύματα της πανδημίας το φθινόπωρο – Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε σε μέτρα

Περιμένουμε νέο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο τόνισε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης «Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε σε μέτρα»

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τόνισε πως είμαστε αισιόδοξοι ότι το φθινόπωρο δεν θα υπάρξει ανάγκη επιβολής μέτρων για την πανδημία κι αν αυτά χρειαστούν θα είναι ήπια.

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταξύ άλλων τόνισε:

«Έχουμε θεραπευτικά πρωτόκολλα, εμβολιασμένο πληθυσμό, μεταλλάξεις και τα αντιικά φάρμακα. Το πλήρες αυτό μίγμα μας κάνει αισιόδοξους ότι δεν θα ξαναδούμε μέτρα υποχρεωτικότητας και περιορισμού. ( …)Είμαστε προετοιμασμένοι να πάρουμε μέτρα αν υπάρξει διαφορετική δυναμική. Περιμένουμε νέα κύματα το φθινόπωρο. Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε σε μέτρα ή αυτά τα μέτρα θα είναι ήπιας μορφής. Να παραμείνουμε σε ισχυρές συστάσεις για χρήση της μάσκας και ειδικά να απευθυνόμαστε στον ευάλωτο πληθυσμό γιατί αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο».

Επίσης ο υπουργός έκανε έκκληση για εμβολιασμό καθώς τόνισε ότι τα υπάρχοντα εμβόλια προστατεύουν ακόμα από τη βαριά νόσηση.

Τέλος ο υπουργός υγείας αναφέρθηκε και για  την ευλογιά πιθήκων όπου ανέφερε πως η χώρα μας  παράλαβε τα εμβόλια (2.300 δόσεις εμβολίων) και θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολιασμών στις 23 Αυγούστου για τις προϋποθέσεις χορήγησής τους.

 

 

 

Please follow and like us: