Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου

Σταϊκούρας:  Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης και αύξηση επιδόματος θέρμανσης

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «με ασφάλεια τα στοιχεία δείχνουν ότι θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος τον Σεπτέμβριο, που δημιουργήθηκε τους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο».

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τόνισε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος τον Σεπτέμβριο, που δημιουργήθηκε τους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο. Έτσι το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης εξετάζει νέα αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης .

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε:

«Έχουμε μπροστά μας την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (το 2023 για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, κόστους 450 εκατ. ευρώ), το επίδομα θέρμανσης κ.ά. Η προτεραιότητα θα δοθεί από τον πρωθυπουργό για το ποια από αυτά θα ληφθούν»,.

Ωστόσο, επεσήμανε, πως η μεγάλη υπέρβαση στα έσοδα του Ιουλίου δεν σημαίνει ότι όλα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Οπότε, στις αρχές του Σεπτεμβρίου αναμένονται, τα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου, η πορεία των εσόδων και η πορεία των τουριστικών εισπράξεων. Τόνισε χαρακτηριστικά, ότι «όσο μένει υψηλά η τιμή του φυσικού αερίου ή συνεχίζει να αυξάνεται, που είναι το δυσμενές σενάριο, τόσο θα πρέπει να έχουμε ποσά για πρόσθετες παρεμβάσεις». Τα οποία, όμως, όπως είπε, αφαιρούνται από παρεμβάσεις σε άλλους τομείς.

Για το Power Pass, ανέφερε ότι έχουν ήδη πιστωθεί 250 εκατομμύρια ευρώ από συνολικά 300 εκατ. ευρώ. Απομένουν, συμπλήρωσε, λίγες εκκρεμότητες με ελέγχους για το προηγούμενο εξάμηνο, ενώ προστέθηκε ο Ιούνιος.

Please follow and like us: