Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου

Η Apple συνεχίζει την μεγάλη της προσπάθεια να κατασκευάσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η Apple συνεχίζει την μεγάλη της προσπάθεια να κατασκευάσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο πολύ περισσότερο  μετά την εκρηκτική άνοδο που γνωρίζουν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών σε όλο τον κόσμο

Όσο για το πότε θα το δούμε, οι ίδιες φήμες μιλούν για στόχο το 2025, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι έτοιμο εκείνη την χρονιά για να βγει στην αγορά. Το πιθανότερο είναι να γίνει η πρώτη παρουσίασή του το 2025 και οι παραδόσεις να ξεκινήσουν στις αρχές του 2026.

Apple: Δεν εγκαταλείπει το πρότζεκτ «ηλεκτρικό αυτοκίνητο»

Οι ίδιες φήμες μιλούν πως σε πρώτη φάση, η Apple δεν θέλει να απευθυνθεί στις μάζες, καθώς θέλει να έχει ένα μικρό μερίδιο ώστε να εξασφαλίσει ότι όλα πηγαίνουν καλά. Η εξάπλωση της γκάμας θα γίνει σε δεύτερη φάση, με πιο φθηνά μοντέλα, όταν η μάρκα θα έχει “πατήσει” στην αγορά.

Apple: Δεν εγκαταλείπει το πρότζεκτ «ηλεκτρικό αυτοκίνητο»

Μάλιστα η εταιρεία πρόσφατα προσέλαβε τον πρώην επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης σασί της Lamborgini, Luigi Taraborrelli.

O Taraborrelli διατέλεσε από το 2008 επικεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης σασί και δυναμικών χαρακτηριστικών του Ιταλού κατασκευαστή. Στο παρελθόν ο ίδιος έχει εργαστεί και στα τρία μοντέλα της Lamborghini, τις Urus, Aventador και Huracan, αλλά και σε μοντέλα περιορισμένης παραγωγής όπως η Centenario και η Veneno.

Η κίνηση αυτή, αποτελεί απόδειξη ότι παρά τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει, η Apple δεν πτοείται και συνεχίζει να θέλει να κατασκευάσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Apple: Δεν εγκαταλείπει το πρότζεκτ «ηλεκτρικό αυτοκίνητο»

Τον πρώτο καιρό, η Apple ήθελε να αναπτύξει το αυτοκίνητο από μόνη της, χωρίς τη βοήθεια ή τεχνογνωσία από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Καθώς αντιμετώπισε μια σειρά προβλημάτων και περιορισμών όμως, η εταιρεία αποφάσισε να συνεργαστεί με μια αυτοκινητοβιομηχανία και χτύπησε τις πόρτες των Hyundai, Nissan, Magna και πιο πρόσφατα της Toyota. Κανείς από τους παραπάνω κατασκευαστές όμως δεν ενδιαφέρθηκε να συνάψει κάποιου  είδους συνεργασία μαζί της.

Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες θέλουν την Apple να έχει αποφασίσει τελικά να αναπτύξει μόνη της το αυτοκίνητο. Πηγές μέσα από την εταιρεία φέρεται να διαρρέουν ότι ο τεχνολογικός κολοσσός ετοιμάζει αυτήν τη στιγμή το κέντρο ανάπτυξης οχημάτων του και επεξεργάζεται τις διαδικασίες που απαιτούνται για να εξασφαλίσει τις απαραίτητες συμβάσεις με προμηθευτές.

Apple: Δεν εγκαταλείπει το πρότζεκτ «ηλεκτρικό αυτοκίνητο»
Apple: Δεν εγκαταλείπει το πρότζεκτ «ηλεκτρικό αυτοκίνητο»

 

 

 

Please follow and like us: