Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου

Χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο

Χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο

Τι πιο λαχταριστό από ένα χταπόδι ψητό αλλά με τον σωστό τρόπο. Το μυστικό για το τέλειο χταπόδι είναι εύκολο να το ψήσετε στο φούρνο αλλά όχι να το βράσετε στην κατσαρόλα. Όλο το θέμα είναι το χταπόδι να κρατήσει όλους τους χυμούς του και τη νοστιμιά του.

Χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο

Τονίζουμε ότι οι χρόνοι ψησίματος αυξομειώνονται ανάλογα με το μέγεθος του χταποδιού έτσι ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να ελέγχουμε κατά το ψήσιμο.

 

Υλικά

1 κιλό χταπόδι

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξίδι

1 δαφνόφυλλο

1 σκελίδα σκόρδο

1 πρέζα ρίγανη

2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο

 

Εκτέλεση

Καθαρίσετε το χταπόδι.

Το βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε τα υλικά μας (το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το σκόρδο, το βαλσάμικο και το δαφνόφυλλο) και ανακατεύετε πολύ καλά.

Απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας τα δύο μεγάλα αλουμινόχαρτα, έτσι ώστε να είναι σταυρωτά, βάζετε το χταπόδι στη μέση και το περιχύνετε με το μείγμα.

Κλείνετε σε πακέτο, χωρίς να είναι σφιχτό

Ψήνετε για περίπου για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Please follow and like us: