Κυριακή, 2 Οκτωβρίου

Φέτα στο φούρνο με ντομάτες και ελιές σε αλουμινόχαρτο

Φέτα στο φούρνο με ντομάτες και ελιές σε αλουμινόχαρτο

Μια υπέροχη καλοκαιρινή ελληνική και πολύ νόστιμη συνταγή με μεσογειακά ολόφρεσκα υλικά που όλοι αγαπάμε και έχουμε στο ψυγείο μας.

Φέτα στο φούρνο με ντομάτες και ελιές αλουμινόχαρτο

Εύκολη και γρήγορη που σερβίρεται σαν το πιο τέλειο ορεκτικό ή ελαφρύ γεύμα.

 

Υλικα

200 γρ. τυρί φέτα

4 ντομάτες

Ελιές σε ροδέλες

1 πιπεριά πράσινη

1 σκ. sκόρδο , ψιλοκομμένη

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Α. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τις ελιές,  το σκόρδο και 1 κ.σ. μαϊντανό, ρίγανη, ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Β. Σε ένα μικρό ταψάκι  βαλτέ ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο όπου θα τοποθετήστε στο κέντρο του τη φέτα, ενώ επάνω της θα τα υπόλοιπα υλικά.

Γ. Προσθέστε μεγάλη ποσότητα πιπεριού και λιγότερη αλατιού, γιατί η φέτα και οι ελιές είναι ήδη αλμυρές και συνεχίστε περιχύνοντας τα με ελαιόλαδο.

Δ. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αφήστε την να ψηθεί για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Σερβίρετε με κόκκινη πιπεριά και απολαύστε.

Η φέτα δεν θα λιώσει απλά θα ζεσταθεί και θα μαλακώσει – Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε

Please follow and like us: