Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου

Έκτακτη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Προ έκτακτη ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεφωνική επικοινωνία είχε το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Κωνσταντίνο Τασούλα ότι κατέθεσε επιστολή με την οποία ζητά την διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό ΕΥΠ.

Παράλληλα ζήτησε από τον κύριο Τασούλα να ανταποκριθεί στο αυτονόητα δημοκρατικό του καθήκον να διευκολύνει να ασκηθούν το συντομότερο όλες οι αρμοδιότητες της νομοθέτησης και του κοινοβουλευτικού ελέγχου και εκτάκτως να ορίσει προ ημερησίας συζήτηση.

Στην επιστολή του προς τον Κωνσταντίνο Τασούλα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:

«Η πολιτική ζωή της χώρας βιώνει μια από τις κρισιμότερες στιγμές της στη Μεταπολιτευτική περίοδο.( …)  O Πρωθυπουργός εκμεταλλευόμενος το ότι διάγουμε περίοδο θερινών διακοπών επιχείρησε να αποφύγει την αναγκαία διαδικασία εκτενούς και δημόσιας λογοδοσίας στο χώρο που είναι το φυσικό περιβάλλον αυτής, δηλαδή στη Βουλή και επέλεξε να απευθύνει διάγγελμα μέσω βιντεοσκοπημένης εξαγγελίας με προετοιμασμένο κείμενο».

 

Please follow and like us: