
Μύδια αχνιστά σε κρασί και μουστάρδα
Τα μύδια με όποιον τρόπο και αν τα μαγειρέψετε αποτελούν μια εγγυημένη γευστική επιλογή. Είναι από τα πιο ωραία εδέσματα, τα οποία ωστόσο θέλουν λίγη προσοχή και φυσικά μια εξαιρετική συνταγή. Αν σκέφτεστε λοιπόν για σήμερα θαλασσινά και συγκεκριμένα όστρακα επιλέξετε τα.
Άλλωστε ελληνικό καλοκαίρι δίχως τα υπέροχα ντόπια μύδια δεν γίνεται
Υλικά
1 κιλό φρέσκα μύδια, με τα όστρακα, καλά καθαρισμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
100 ml λευκό ξηρό κρασί
30 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
τα φύλλα από 6 – 7 κλωνάρια φρέσκου μαϊντανού ψιλοκομμένα
50 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι.
Ρίχνουμε τη μουστάρδα, το κρασί, το λεμόνι και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και να αρχίσουν να κοχλάζουν.
Προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 6 – 7 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Οσα δεν ανοίξουν, τα πετάμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.