Κυριακή, 14 Απριλίου

Δεύτερη ανακοίνωση της ΡΑΕ σε παρόχους ρεύματος με παραπλανητικές διαφημίσεις

Δεύτερη ανακοίνωση και τελευταία της ΡΑΕ σε παρόχους ρεύματος με παραπλανητικές διαφημίσεις

Με  δεύτερη ανακοίνωση η ΡΑΕ, καλεί συγκεκριμένους παρόχους ρεύματος με παραπλανητικές διαφημίσεις να τις αποσύρουν αλλιώς την Τρίτη (09.08.2022) στις 11:00 θα δημοσιοποιήσει όσους δεν συμμορφωθεί .

 Από ότι φαίνεται με την πρώτη ανακοίνωση, κάποιες εταιρίες παροχής ρεύματος δεν συμμορφώθηκαν.  Τώρα συμφωνα με την ΡΑΕ έχουν προθεσμία έως τη Δευτέρα να προσαρμόσουν τις διαφημιστικές τους καταχωρήσεις ώστε να σταματήσουν οι παραπλανητικές αναφορές που έχουν εντοπιστεί.

Δεύτερη ανακοίνωση της ΡΑΕ σε παρόχους ρεύματος με παραπλανητικές διαφημίσεις

Η ΡΑΕ ανακοίνωσε σήμερα (04.08.2022) ότι ολοκληρώνει τον έλεγχο στις διαφημιστικές καταχωρήσεις για διαφαινόμενες καταχρηστικές πρακτικές Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας, οι οποίες μπορεί να παραπλανούν τους καταναλωτές σε σχέση με την κρατική επιδότηση.

 Η ΡΑΕ αναφέρει στην ανακοίνωση της πως :

«Ωστόσο, σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις προμηθευτών, διαφαίνεται ότι η εμπορική επικοινωνία των προϊόντων τους ελέγχεται περαιτέρω υπό το πρίσμα της παραπλάνησης των καταναλωτών και του αθέμιτου ανταγωνισμού, κατά παράβαση του κείμενου πλαισίου».

Δεύτερη ανακοίνωση της ΡΑΕ σε παρόχους ρεύματος με παραπλανητικές διαφημίσεις

Τονίζει τέλος ότι θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα της τα στοιχεία των προμηθευτών που δεν απέσυραν ή αναθεώρησαν την εμπορική τους πολιτική την Τρίτη στις 11:00 όπως και όσων δε γνωστοποίησαν εμπρόθεσμα τον τρόπο συμμόρφωσής τους προς τις υποχρεώσεις τους.

Please follow and like us: