Κυριακή, 14 Απριλίου

Νόμιμες χαρακτήρισε τις έρευνες  του γεωτρύπανου Αμπντούλ Χαμίτ ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν

Απόλυτα νόμιμες οι έρευνες που κάνουμε  με το γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίτ Χαν στην Ανατολική Μεσόγειο δηλώνει ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν

Υπενθυμίζουμε πως η  Άγκυρα έχει προαναγγείλει ότι οι έρευνες θα ξεκινήσουν στις 9 Αυγούστου, όμως  το τουρκικό ερευνητικό βγήκε ήδη από το λιμάνι Τασούκου της Τουρκίας πριν από μέρες.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης μετάδωσε  από την Κωνσταντινούπολη πως ο Καλίν μιλώντας στο τουρκικό κανάλι Haber 7 ανέφερε πως : «Όπως και το Oruc Reis έτσι και το ‘Σουλτάν Αμπντουλ Χαμίτ’ θα κάνει έρευνες, καθώς όπως ισχυρίστηκε, η Τουρκία κάνει αυτές τις εργασίες απολύτως νόμιμα, επικαλούμενος μάλιστα και άδεια από τα Κατεχόμενα».

  Ενώ λίγο αργότερα είπε πως: «Η Τουρκία δεν δίνει σημασία στους ισχυρισμούς των Ελληνοκυπρίων και των Ελλήνων πως παραβιάζουμε τις δικές τους περιοχές, γιατί δεν υπάρχει καμία νομική βάση. Να ξεκαθαρίσουμε πως η Τουρκία μπορεί και έχει το δικαίωμα να κάνει έρευνες και γεωτρήσεις στα δικά της χωρικά ύδατα και σε περιοχές που έχουν αδειοδοτηθεί . (…) Υπάρχουν οι επιστολές που έχουμε στείλει στον ΟΗΕ, υπάρχουν οι άδειες που έχουμε πάρει από την (Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου). Υπάρχουν και η συμφωνίες που έχουμε κάνει για τα οικόπεδα. (…) Δεν υπάρχει καμία νομική βάση στους ισχυρισμούς των Ελληνοκυπρίων και των Ελλήνων πως παραβιάζουμε τις δικές τους περιοχές. Ξεσηκώνουν τον κόσμο, επειδή πηγαίνουν τα πλοία μας σε περιοχές που επιχειρούν ‘de facto’ να τις ανακηρύξουν ως δικές τους».

Νόμιμες χαρακτήρισε τις έρευνες του γεωτρύπανου Αμπντούλ Χαμίτ ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν

Τερματίζοντας τις απίστευτες και ταυτόχρονα  προκλητικές αναφορές του ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν τόνισε:

«H Ελλάδα παραβιάζει ξεκάθαρα το διεθνές δίκαιο, τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων. Αλλά πάει στη Δύση και προσπαθεί να κατηγορήσει την Τουρκία πως κάνει διάφορα. Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας πήρε αυτές τις θέσεις και με επιφανειακό και αδαή τρόπο επιχείρησε να τις επαναλάβει στην Τουρκία. Όμως ο υπουργός Εξωτερικών μας της έδωσε τις κατάλληλες απαντήσεις, να είναι καλά».

Το τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» πλέει Βόρεια της Κύπρου

Please follow and like us: