Τσαβούσογλου : Η Γερμανία έχασε την αμεροληψία της στα ελληνοτουρκικά

Συνάντηση του Μαχμουτ Τσαβούσογλου με την Γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ στην Κωνσταντινούπολη με κοινή συνέντευξη Τύπου

Στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος ΥΠΕΞ  Μαχμουτ Τσαβούσογλου μετά την συνάντηση του με την Γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου δεν δίστασε να τονίσει πως το Βερολίνο οφείλει να ακούει τις δύο πλευρές χωρίς προκαταλήψεις ενώ κατηγόρησε τη Γερμανία λέγοντας πως  δεν διατηρεί μια ουδέτερη στάση στα ελληνοτουρκικά.

Τσαβούσογλου : Η Γερμανία έχασε την αμεροληψία της στα ελληνοτουρκικά

«Από τη Γερμανία ζητάμε να διατηρήσει ισορροπημένη στάση στα ζητήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτό το θεωρούμε σημαντικό. Οι τρίτες χώρες και η Γερμανία δεν πρέπει να γίνουν εργαλεία της προπαγάνδας και τις προβοκάτσιας, κυρίως της προπαγάνδας, της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων», δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, προφανώς ενοχλημένος από τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα από την Αθήνα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ κατά τις συναντήσεις που είχε με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Δένδια.

«Στο παρελθόν η Γερμανία είχε αναλάβει έναν έντιμο διαμεσολαβητικό ρόλο. Είχε τηρήσει μια ισορροπημένη στάση. Δυστυχώς, βλέπουμε πως το τελευταίο διάστημα έχει χαθει αυτή η ισορροπία. Πρέπει να ακούν και τις δύο πλευρές, να παίρνουν πληροφορίες και απο τις δύο πλευρές, δίχως προκαταλήψεις. Επειδή κάποια χώρα είναι μέλος της ΕΕ, δεν πρέπει να θεωρείται πως λέει οπωσδήποτε την αλήθεια. Δεν είναι έντιμο να θεωρείται κάτι λάθος επειδή το λέει η Τουρκία», υποστήριξε επίσης ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Άμεση ήταν όμως και η απάντηση της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών.

«Δεν ξέρω αν η μετάφραση ήταν λάθος, όμως η Γερμανία δεν είναι θύμα προπαγάνδας. Ως μέλος τς ΕΕ και ως η μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης, ενδιαφερόμαστε για τα σύνορά μας και τα σύνορα της ΕΕ, και στην Ελλάδα μίλησα ξεκάθαρα για το θέμα αυτό», δήλωσε από την πλευρά της κα. Μπέρμποκ.

Παράλληλα στην Τουρκία σήμερα είχαμε ένα κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας με κορυφαίους αξιωματούχους της κυβέρνησης Ερντογάν να κάνουν λόγο για ελληνική παραβατικότητα με μια απερίγραφτη επίθεση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Please follow and like us: