Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου

Στο παιχνίδι των προκλήσεων στο Αιγαίο και τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης «Ανύπαρκτο Επεισόδιο στο Αιγαίο με εμπλοκή ελληνικού και τουρκικού σκάφους»

Στο παιχνίδι των προκλήσεων στο Αιγαίο και τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης «Ανύπαρκτο Επεισόδιο στο Αιγαίο με εμπλοκή ελληνικού και τουρκικού σκάφους»

Είναι φανερό πως οι Τούρκοι, αναζητούν συνεχώς ευκαιρίες για να αυξάνουν και να διατηρούν την ένταση με τη χώρα μας. Στο παιχνίδι των προκλήσεων χρησιμοποιούν κάθε μέσω που διαθέτουν, έτσι αυτή την φορά προκάλεσαν με ανύπαρκτο επεισόδιο που υποτίθεται πως σημειώθηκε στο Αιγαίο όπως μετέδωσαν τα  τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu» δημοσίευσε βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό, κάνοντας λόγο για επεισόδιο που σημειώθηκε τη Δευτέρα 25 Ιουλίου μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού Λιμενικού Σώματος στο Φαρμακονήσι. Όπως καταγγέλλει η τουρκική πλευρά, σκάφος του Λιμενικού Σώματος της Ελλάδας παρενόχλησε ιστιοπλοϊκό με τουρκική σημαία κατά τη διάρκεια αγώνων ιστιοπλοΐας. Και το πιο εξωπραγματικό  στο σημείο έσπευσε και το τουρκικό Λιμενικό το οποίο οδήγησε σε αποχώρηση την ελληνική Ακτοφυλακή.

Το Λιμενικό και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σαφείς εντολές για ιδιαίτερη προσοχή υπό τον κίνδυνο προβοκατόρικων ενεργειών και αναίτιων προκλήσεων, ωστόσο, οι Τούρκοι είναι απρόβλεπτοι και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα αναζητήσουν ευκαιρία για αποσταθεροποίηση.

Στην πραγματικότητα το τουρκικό σκάφος είχε εισέλθει εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις μέσω VHF.

Συγκεκραμένα στην παρενόχληση ναυαγοσωστικού του Λιμενικού Σώματος  της χώρας μας προχώρησε τη Δευτέρα (25/7) σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Η παρενόχληση έγινε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, δυτικά του Φαρμακονησίου, μέσω επικίνδυνων ελιγμών.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το περιστατικό παρενόχλησης:

Πρωινές ώρες την 25-07-2022, σε διενεργηθείσα περιπολία ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Φαρμακονησίου εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε με τη διενέργεια επικίνδυνων ελιγμών ανωτέρω σκάφος της Λιμενικής Αρχής Λέρου.

Σημειώνεται ότι το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση στόχου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, καθώς σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής είχε εισέλθει εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις μέσω VHF. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος, ούτε υλικές ζημιές.

Το video του Λιμενικού μαρτυρία την πραγματικότητα:

 

Please follow and like us: