Κυριακή, 14 Απριλίου

Συλλήψεις για τον θάνατο του 21χρονου Βρετανού στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των Αρχών στο ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα όπου έχασε τη ζωή του ένας 21χρονος Βρετανός τουρίστας όταν το ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου τον διαμέλισε όταν για άγνωστο λόγω αποβιβάστηκε από αυτό καθώς  βρισκόταν σε λειτουργία.

Την προανάκριση για το δυστύχημα έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Παιανίας ενώ συνελήφθησαν ο πιλότος  του ελικοπτέρου και 2 τεχνικοί εδάφους του ελικοδρομίου που προσγειώθηκε το ελικόπτερο ενώ σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Συλλήψεις για τον θάνατο του 21χρονου Βρετανού στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα

Οι αστυνομικοί συλλέγουν καταθέσεις από τους επιβάτες του ελικοπτέρου καθώς και από τους εργαζόμενους στο ελικοδρόμιο ώστε να εξακριβώσουν γιατί ο πίσω έλικας ήταν σε λειτουργία ενώ το ελικόπτερο είχε προσγειωθεί.

Ένα μικρό ιστορικό

Ο Βρετανός τουρίστας επέστρεφε από διακοπές στη Μύκονο με την οικογένειά του με δυο  μισθωμένα ελικόπτερα ενώ τραγική ειρωνεία στο άλλο ελικόπτερο που ακλουθούσε επέβαιναν οι γονείς του. Μετά την αποβίβαση σκόπευαν να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, να επιβιβαστούν στο ιδιωτικό αεροσκάφος της οικογένειας και να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Ο πιλότος του ελικόπτερου αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό ειδοποίησε στον ασύρματο τον συνάδελφό του στο δεύτερο ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν οι γονείς του άτυχου 21χρονου, προκειμένου να μην προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα και αντικρίσουν νεκρό το παιδί τους.  Ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου έκανε  εκτροπή και προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο αδερφός του άτυχου νέου που ταξίδευε μαζί του και ο πιλότος σοκαρίστηκαν όταν είδαν το νεαρό να διαμελίζεται μπροστά τα μάτια τους μετά το χτύπημά από  το ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου.

Η ταυτότητα της οικογένειας δεν αποκαλύφθηκε από τις αρχές – αλλά όπως αναφέρει το βρετανικό μέσο πρόκειται για  εξαιρετικά εύπορη οικογένεια, καθώς  το ταξίδι τους με τα δυο ελικόπτερα από τη Μύκονο κόστιζε πάνω από 17.000 ευρώ.

Συλλήψεις για τον θάνατο του 21χρονου Βρετανού στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα
Συλλήψεις για τον θάνατο του 21χρονου Βρετανού στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα

Please follow and like us: