Σάββατο, 13 Απριλίου

Μητσοτάκης: Τέλος στα σενάρια για ανασχηματισμό «Με το ίδιο σχήμα στις εκλογές»

Τέλος στα σενάρια για ανασχηματισμό «Με το ίδιο σχήμα στις εκλογές»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει την ανάγκη η χώρα να κινηθεί σε συνθήκες σταθερότητας και  να μην οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές παρά το όποιο κόστος μπορεί να επισωρεύσει για την κυβέρνηση ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται. Τώρα σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του έβαλε φρένο στα σενάρια ανασχηματισμού.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την «Καθημερινή» Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συνεργάτες του έβαλε  φρένο στα σενάρια ανασχηματισμού και τόνισε πως το υπάρχον υπουργικό συμβούλιο θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

«Δεν έχω πρόθεση να κάνω κανέναν ανασχηματισμό. Ξέρουμε ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος. Ετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και να σταθούμε δίπλα στους πολίτες. Ο κόσμος έχει ανάγκη από σταθερότητα. Κοιτάξτε τι γίνεται γύρω μας», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης στους συνεργάτες του.

Ενώ αμέσως μετά πρόσθεσε: «Βαδίζουμε στον τέταρτο χρόνο, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας μέχρι τη λήξη της κυβερνητικής θητείας και οι υπουργοί πρέπει να είναι αφοσιωμένοι στα καθήκοντά τους. Θα πάμε στις εκλογές με το ίδιο σχήμα».

Τέλος στα σενάρια για ανασχηματισμό «Με το ίδιο σχήμα στις εκλογές»

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η επιλογή του πρωθυπουργού να «κάψει» τα σενάρια του ανασχηματισμού αποτελεί λογική συνέχεια της απόφασης του να μην οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να πορευτεί με το υφιστάμενο σχήμα μέχρι τις εκλογές εδράζεται στην ανάγκη οι κυβερνητικοί ρυθμοί να παραμείνουν υψηλοί, με τέσσερα κρίσιμα ορόσημα στον ορίζοντα μέχρι τις κάλπες.

Δύο «σταθερά»: την παρουσίαση της οικονομικής πολιτικής από το βήμα της ΔΕΘ και τη διαμόρφωση του νέου προϋπολογισμού. Και δύο «μεταβλητά»: την απορρόφηση των μέγιστων δυνατών πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας.

Please follow and like us: