Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου

Δύσκολη νύχτα στη Δαδιά Έβρου  μαίνονται 4 πύρινα μέτωπα 

Δύσκολη νύχτα στη Δαδιά Έβρου  μαίνονται 4 πύρινα μέτωπα

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Δαδιά του Έβρου όπου η  φωτιά καίει ανεξέλεγκτα και η φορά της μεταβάλλεται συνεχώς ανάλογα με τη φορά του ανέμου. Οι αρχές αποφάσισαν να στείλουν μήνυμα μέσω του 112 για εκκένωση προς Σουφλί και Γιαννούλη.

Η απόφαση για εκκένωση ελήφθη λίγο πριν από τις 21:00 καθώς υπήρξε νέα μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς που δεν έχει σταματήσει από την περασμένη Πέμπτη να καίει το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο.

Δύσκολη νύχτα στη Δαδιά Έβρου  μαίνονται 4 πύρινα μέτωπα 

Η  φωτιά συνεχίζει να κατακαίει  το Εθνικό Πάρκο της περιοχής και να απειλή το χωριό Δαδιά αφού βρίσκετε λίγο έξω από το χωριό. Η νύχτα πλησιάζει και για ακόμη μια βραδιά οι κάτοικοι του οικισμού θα ζήσουν ώρες αγωνιάς.

Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες σε ένα όπως  δείχνουν τα πράγματα ολονύχτιο θρίλερ. Αν και σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, το χωριό της Δαδιάς δεν απειλείται πλέον, ωστόσο η πυρκαγιά κατευθύνθηκε στα βορειοανατολικά προς εθνική οδό όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις εκτιμούν ότι θα την αναχαιτίσουν πριν από την Εθνική.

Δύσκολη νύχτα στη Δαδιά Έβρου  μαίνονται 4 πύρινα μέτωπα 

Αντιπυρικές ζώνες ο Στρατός γύρω απ’ το Μοναστήρι

Ειδική αντιπυρική ζώνη ενισχύοντας την ήδη υπάρχουσα γύρω από την Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Δαδιάς, δημιουργούν μηχανήματα του Στρατού, ενώ την ίδια στιγμή τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα ρίχνουν τόνους νερού σε όλα τα μέτωπα της πύρινης λαίλαπας, μήπως και την περιορίσουν. Οι ένοπλες δυνάμεις άλλωστε από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο… πεδίο των επιχειρήσεων και βοηθούν με μηχανήματα και προσωπικό, στην προσπάθεια να ελεγχθεί αρχικά η καταστροφική πυρκαγιά που καίει από το απόγευμα της Πέμπτης το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης.

Τόσο τα υψηλόβαθμα στελέχη που συντονίζουν όσο και οι χειριστές μηχανημάτων υπαξιωματικοί ή απλοί φαντάροι, συμβάλλουν και προσπαθούν να συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια, καλύπτοντας και ανεπάρκειες αρμόδιων για το δάσος υπηρεσιών.

Please follow and like us: