Σάββατο, 20 Απριλίου

Νύχτα έντασης με 56 προσαγωγές και πολιτικές αντιδράσεις στα Εξάρχεια

Νύχτα έντασης με 56 προσαγωγές και πολιτικές αντιδράσεις στα Εξάρχεια

Το απόγευμα της Παρασκευής στα Εξάρχεια μια ομάδα κάτοικων έκαναν μια ειρηνική πορεία για να καταγγείλουν τους βιασμούς που έχουν γίνει σε συγκεκριμένο δρόμο στην περιοχή.

Άγνωστοι πέταξαν αντικείμενα κατά των  αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με χημικά ενώ και γρήγορα η ένταση γενικεύτηκε. Μέχρι το τέλος των επεισοδίων το βράδυ της Παρασκευής είχαν γίνει  τουλάχιστον 56 προσαγωγές

Νύχτα έντασης με 56 προσαγωγές και πολιτικές αντιδράσεις στα Εξάρχεια

Οι κατοίκων της περιοχής αλλά και οι συμμετέχοντες  στην πορεία καταγελούν ξυλοδαρμούς από  άνδρες των ΜΑΤ ενώ όπως αναφέρουν έκαναν «εφόδους» μέχρι  και σε καφέ και σε μπαρ της περιοχής.

Τα γεγονότα στα Εξάρχεια, προκάλεσαν την αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικά ο  εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος είπε πως: «Χτες το βράδυ στα Εξάρχεια η αστυνομία επιτέθηκε δίχως αφορμή σε συγκέντρωση ενάντια στη δράση βιαστών στην περιοχή».

Νύχτα έντασης με 56 προσαγωγές και πολιτικές αντιδράσεις στα Εξάρχεια

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε:

«Ο κύριος Θεοδωρικάκος οφείλει μια εξήγηση για την απρόκλητη αστυνομική βία. Οι δυνάμεις της τάξης οφείλουν να προστατεύουν τους πολίτες. Όχι να δέρνουν εκείνες και εκείνους που αντιστέκονται στους βιαστές και απαιτούν ασφάλεια στην καθημερινότητα τους. Φαίνεται πως το κύμα οργής που έχει ξεσπάσει στην κοινωνία με την απελευθέρωση του βιαστή ανηλίκων, εκλεκτού της κυβέρνησης για το Εθνικό Θέατρο Δ. Λιγνάδη, δεν αφήνει πλέον στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τα περιθώρια να ανεχθεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της έμφυλης βίας, των βιασμών και της απόπειράς τους. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα “βιαστής είναι” που πλέον δεσπόζουν σχεδόν σε κάθε συναυλία και παράσταση, αλλά και στη χθεσινοβραδινή πορεία που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν γυναίκες στα Εξάρχεια συναντώντας τους ένστολους νταήδες του κ. Θεοδωρικάκου και του κ. Μητσοτάκη μαινόμενους».

Νύχτα έντασης με 56 προσαγωγές και πολιτικές αντιδράσεις στα Εξάρχεια

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης τόνισε: :

«Η νύχτα τρόμου που ακολούθησε στα Εξάρχεια ήταν άνευ προηγουμένου. Τα ΜΑΤ, οι Αύρες, η ΔΡΑΣΗ κι άλλες μονάδες καταστολής εξαπέλυσαν μια απίστευτη και παντελώς αναίτια, βίαιη επίθεση σε όποιον περνούσε από την περιοχή των Εξαρχείων μη διστάζοντας ακόμα και να εισβάλουν σε κατάστημα-μπαρ επί της πλατείας για να το εκκενώσουν και στη συνέχεια να προσαγάγουν όλους τους θαμώνες του. Η ωμότητα, η αγριότητα και η βιαιότητα των δυνάμεων του “νόμου και της τάξης” αποτυπώνεται σε πληθώρα βίντεο και φωτογραφιών, σε αναρτήσεις και μαρτυρίες κατοίκων και περαστικών. Ποιον και γιατί ενόχλησε αυτή η διαμαρτυρία και έπρεπε να κουρελιαστεί το Σύνταγμα για να κατασταλεί; Δόθηκε εντολή να βγάλουν όπλο οι αστυνομικοί σε μία ειρηνικότατη διαμαρτυρία, και αν ναι από ποιον; Θέλει η κυβέρνηση έναν νέο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια;».

Please follow and like us: