Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου

ΗΠΑ: Θετικός στην Covid-19 ο πρόεδρος Μπάιντεν – «Είμαι πολύ καλά» διαβεβαιώνει

Ο Λευκός Οίκος, νωρίτερα, ανακοίνωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι θετικός στον κορωνοϊό. Έχει ήπια συμπτώματα και είναι, στα 79 του έτη, πλήρως εμβολιασμένος, με δύο αναμνηστικές δόσεις. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αρχίσει να λαμβάνει θεραπεία με το αντιιικό χάπι Paxlovid.

Ο Τζο Μπάιντεν στο Twitter: «Φίλοι μου, είμαι πολύ καλά Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας».

Είναι απομονωμένος στον Λευκό Οίκο μα εξακολουθεί να εργάζεται, με ήπια συμπτώματα Covid-19

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Σύμφωνα με τις οδηγίες των CDC, θα παραμείνει σε καραντίνα στον Λευκό Οίκο και θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως όλα τα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ήρθε σε επαφή με μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας το πρωί, και θα συμμετάσχει στις προγραμματισμένες επαφές του στον Λευκό Οίκο μέσω τηλεφώνου και Zoom».

Ο Τζο Μπάιντεν έχει ξηρό βήχα, καταρροή και κόπωση, σύμφωνα με τον Ασίς Τζα, συντονιστή του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ενώ ο  γιατρός του Τζο Μπάιντεν, Κέβιν Ο’Κόνορ, ανέφερε ότι ο πρόεδρος εμφάνισε συμπτώματα το βράδυ  τα οποία ήταν κυρίως συνάχι, κόπωση και ξηρός βήχας.

Παραλληλα η  πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν ανέφερε στο Twitter ότι μίλησε νωρίτερα με τον σύζυγό της, ο οποίος «αισθάνεται καλά» και έχει μόνο «κάποια ήπια συμπτώματα». Μιλώντας στους δημοσιογράφους, από το Μίσιγκαν όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, είπε ότι του μίλησε «πριν από μερικά λεπτά» και ότι η ίδια βγήκε αρνητική στο τεστ

 

Please follow and like us: