Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου

Μητσοτάκης για Πεντέλη : Μεγάλη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού με πολύ καλύτερο συντονισμό σε σχέση με το παρελθόν

Δηλώσεις για τις μεγάλες φωτιές που καίνε από χθες την Αττική έκανε ο Πρωθυπουργός, από το συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων και διαχείρισης κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης : «Ήταν μια πυρκαγιά με πάρα πολύ δύσκολα χαρακτηριστικά»

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η φωτιά ξεκίνησε στην Πεντέλη, αλλά μπήκε πολύ γρήγορα και με μεγάλη ταχύτητα στον αστικό ιστό και πιστεύω ότι όλοι οι αρμόδιοι έκαναν το καλύτερο δυνατό με πολύ γρήγορη και έγκαιρη παρουσία, με μεγάλη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού .

Μητσοτάκης για Πεντέλη

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ξεκίνησε στην Πεντέλη, αλλά μπήκε πολύ γρήγορα και με μεγάλη ταχύτητα στον αστικό ιστό και πιστεύω ότι όλοι οι αρμόδιοι έκαναν το καλύτερο δυνατό με πολύ γρήγορη και έγκαιρη παρουσία, με μεγάλη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και κυρίως με πολύ καλύτερο συντονισμό σε σχέση με αυτά που είχαμε δει στο παρελθόν. (…)Με αυτή τη λογική θα προχωρήσουμε από δω και στο εξής. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχουμε μια πυρκαγιά στα Μέγαρα, η οποία αντιμετωπίζεται με τα εναέρια, με τα επίγεια τμήματα. Έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία. Έχουμε και κάποιες πυρκαγιές στη Σαλαμίνα. Είμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο, έχουμε 60-70 πυρκαγιές τη μέρα, τις περισσότερες δεν τις μαθαίνουμε ποτέ, διότι σβήνουν εν τη γενέσει τους. Όμως στατιστικά είναι βέβαιο ότι κάποιες θα ξεφύγουν και δεν θα μπορούμε να έχουμε την έγκαιρη παρέμβαση, η οποία απαιτείται». Αναφορικά με τα πιθανά αίτια είπε πως «δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να αποκλείσουμε τίποτα. Θα μπορούμε να έχουμε περισσότερα όταν ολοκληρώσει το ανακριτικό της πυροσβεστικής τη δουλειά του».

Please follow and like us: