Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου

Θα παγώσουμε τη διαδικασία ένταξης εκβιάζει ξανά το ΝΑΤΟ και τη Σουηδία ο  Ερντογάν

Θα παγώσουμε τη διαδικασία ένταξης εκβιάζει ξανά το ΝΑΤΟ και τη Σουηδία ο Ερντογάν

Για την ένταξη της Σουηδίας στην συμμαχία και την άρση του ΒΕΤΟ η Τουρκία, μεταξύ άλλων, έχει απαιτήσει την έκδοση 70 και πλέον Σουηδών πολιτών κουρδικής καταγωγής στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η βουλεύτρια Αμινέ Κακαμπάβε.

Ο Ερντογάν τώρα εκβιάζει ξανά το ΝΑΤΟ και τη Σουηδία για την ένταξη της στην συμμαχία  με αφορμή την άρνηση της χώρας να εκδώσει την Αμινέ Κακαμπάβε, που είναι μία από τους 70 και πλέον πολίτες κουρδικής καταγωγής που ζητεί η Τουρκία γιατί είναι κατά την Άγκυρα «σύμμαχοί των Γκιουλενιστών».

Συγκεκριμένα μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα ο Τούρκος πρόεδρος άφησε αιχμές εναντίον της Σουηδίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ανά πάσα στιγμή η Τουρκία μπορεί να μπλοκάρει τη διαδικασία.

«Θα ήθελα για μία ακόμη φορά να υπενθυμίσω ότι θα παγώσουμε τη διαδικασία εάν οι χώρες αυτές δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εκπληρώσουν τους όρους μας. Η Σουηδία δεν δίνει καλή εικόνα ως προς αυτό, κυρίως με δηλώσεις που έχουν να κάνουν με την αντιπολίτευση. Η στάση μας είναι ξεκάθαρη, τα υπόλοιπα τα ξέρουν οι ίδιοι. Μετά την αποδοχή των όρων που θέσαμε στο τραπέζι για την έναρξη της διαδικασίας ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, μοιραστήκαμε την υπό όρους έγκρισή μας με τις χώρες μέλη».

Please follow and like us: