Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου

Γαλλία: Ανάρτηση του Γάλλου Προέδρου- Ευχαριστεί την Ελλάδα για την  βοήθεια στη Γαλλία η οποία αντιμετωπίζει μεγάλες δασικές πυρκαγιές

Η ανάρτηση του Γάλλου προέδρου με την οποία ευχαριστεί την Ελλάδα που απέστειλε βοήθεια στη Γαλλία η οποία αντιμετωπίζει μεγάλες δασικές πυρκαγιές

Με ανάρτηση στα ελληνικά ευχαρίστησε ο Εμανουέλ Μακρόν την Ελλάδα για την αποστολή των Canadair στη Γαλλία που βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες δασικές πυρκαγιές.

«Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή. Πριν από ένα χρόνο, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε φοβερές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε ως Ευρωπαίοι. Χθές, ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη έφθασαν στη νότια Γαλλία για να υποστηρίξουν το έργο των πυροσβεστών μας».

Γαλλία: Ανάρτηση του Γάλλου Προέδρου- Ευχαριστεί την Ελλάδα για την βοήθεια στη Γαλλία η οποία αντιμετωπίζει μεγάλες δασικές πυρκαγιές

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η απάντηση από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που έγραψε στο twitter:

«Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις της κλιματικής κρίσης. Ελλάδα και Γαλλία δίπλα-δίπλα για την προστασία της ζωής και της φύσης. Στις δύο χώρες, αλλά και στην κοινή μας πατρίδα, την Ευρώπη!»

Τα ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη ζητήθηκαν από την ίδια τη Γαλλία, η οποία ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς έχει να αντιμετωπίσει δασικές πυρκαγιές που καίνε στο διαμέρισμα Gironde, ενώ δέχεται υψηλή επιχειρησιακή πίεση λόγω του καύσωνα στα νότια της χώρας.

Από χθες το μεσημέρι τα 2 Canadair που έστειλε ως βοήθεια η Ελλάδα μετά από αίτημα της Γαλλίας έχουν πέσει στη μάχη με τις γαλλικές megafires.

Please follow and like us: