Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου

Eurostat: Μειώνονται οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης «Μόνη εξαίρεση η Ελλάδα»

Την ώρα που οι εμπορικές πτήσεις σε όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώνονται, στην Ελλάδα καταγράφεται αύξηση, σύμφωνα με την Eurostat.

Μετά την  γερμανική «Handelsblatt» και  το  εκτενές ρεπορτάζ της που περιέγραφε το πρωτοφανές χάος που παρατηρείται αυτό το καλοκαίρι στα αεροδρόμια της Ευρώπης, με εξαίρεση αυτά της Ελλάδας άρχετε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή με έκθεση που δημοσίευσε αυτόν το μήνα, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιγράφει την  σημαντική μείωση στον αριθμό των εμπορικών πτήσεων σε όλη την Ένωση  με μοναδική εξαίρεση την Ελλάδα,.

Σύμφωνα με την Eurostat, υπολογίζεται πως τον Ιούνιο του 2022, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019, η μείωση σε επίπεδο ΕΕ έφτασε στο 16%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η μείωση των εμπορικών πτήσεων δεν αφορά τις περισσότερες χώρες της ΕΕ, αλλά όλες, με μοναδική εξαίρεση την Ελλάδα, όπου -αντίθετα με την ευρωπαϊκή τάση- όχι μόνο δεν υπήρξε μείωση αλλά καταγράφηκε αύξηση, της τάξης του 1%. Ενδεικτικά, σύμφωνα με την Eurostat, αξίζει να σημειωθεί πως στη Σλοβενία οι εμπορικές πτήσεις μειώθηκαν κατά 40%.

Eurostat: Μειώνονται οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης -Μόνη εξαίρεση η Ελλάδα

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε μεσογειακές χώρες, οι οποίες αποτελούν παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς για το καλοκαίρι, η μείωση των εμπορικών πτήσεων δεν άφησε καμία άλλη χώρα ανεπηρέαστη, εκτός από την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, στη γειτονική Ιταλία η μείωση των εμπορικών πτήσεων έφτασε στο 10% σε σχέση με το 2019, στη Γαλλία το 14% και την Ισπανία το 9%.

Please follow and like us: