Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου

«Γενική κινητοποίηση» για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας τους επόμενους μήνες κάλεσε ο Εμανουέλ Μακρόν

O Γάλλος Πρόεδρος σε συνέντευξή του στα τηλεοπτικά δίκτυα TF1 και France 2 κάλεσε για «Γενική κινητοποίηση» για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας τους επόμενους μήνες, ιδίως τον επόμενο χειμώνα.

Εμανουέλ Μακρόν: «Πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα σενάριο χωρίς ρωσικό φυσικό αέριο»

Ανήμερα της Εθνικής Γιορτής της Γαλλίας ο Μακρόν υποστήριξε ότι, η κυβέρνηση του θα παρουσιάσει ένα ενεργειακό «σχέδιο νηφαλιότητας» εντός του καλοκαιριού για τον σκοπό αυτό και τόνισε πως «Πρέπει τώρα να προετοιμαστούμε για ένα σενάριο όπου θα μπορούμε να κάνουμε και χωρίς ρωσικό φυσικό αέριο».

Ο Μακρόν είπε ότι επιθυμεί να συζητηθεί ένα εργατικό νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο, το οποίο θα περιλαμβάνει «ασφάλιση για τους ανέργους, αποτίμηση της εμπειρίας και των προσόντων των εργαζομένων».

«Γενική κινητοποίηση» για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας τους επόμενους μήνες κάλεσε ο

«Υπερασπίστηκα πλήρως αυτό το άνοιγμα της αγοράς και θα το υπερασπιστώ και αύριο», τόνισε ο Μακρόν προσθέτοντας:

Σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πρέπει να διεξαχθούν περαιτέρω συνομιλίες με τα συνδικάτα. «Πρέπει να βελτιώσουμε την ποιότητα της εργασίας, την εργασία των ηλικιωμένων και να εργαστούμε περισσότερο.

Σε ότι αφορά στο εργασιακό, δήλωσε ότι θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πλήρη απασχόληση».

Σε ό,τι αφορά την ιδιαίτερη σχέση του με την Uber, όταν ήταν υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι δεν μετανιώνει για τη μεταρρύθμιση της αγοράς ταξί μεταξύ των ετών 2014- 2016, κατά την οποία είχε έρθει σε επαφές με στελέχη του αμερικανικού ομίλου Uber.

Please follow and like us: