Παρασκευή, 12 Απριλίου

Σάμος: Σώος ο ένας από τους 4 επιβαίνοντες

Σώος ο ένας από τους 4 επιβαίνοντες από το Πυροσβεστικό ελικόπτερο που κατέπεσε στη Σάμο

Πυροσβεστικό ελικόπτερο με 4 επιβαίνοντες κατέπεσε στη Σάμο στην παραλία του Αγίου Μηνά, ενώ συμμετείχε στην κατάσβεση πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Παλαιοχώρι του νησιού. Σώος εντοπίστηκε ο πιλότος ενώ στον δεύτερο διασωθέντα γίνεται ΚΑΡΠΑ και φαίνεται να ανταποκρίνεται.

To ελικόπτερο ήταν ενοικιασμένο από την Πυροσβεστική από την Ουκρανία για την κατάσβεση φωτιάς στο νησί ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με ριπές που ενδεχομένως φτάνουν τα 8 μποφόρ. Eπέβαιναν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί κι ένας Έλληνας μεταφραστής. Κατά αυτόπτη μάρτυρα ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος κι εξαφανίστηκε σε λίγα δευτερόλεπτα μέσα στη θάλασσα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ

Σώος ο ένας από τους 4 επιβαίνοντες από το Πυροσβεστικό ελικόπτερο που κατέπεσε στη Σάμο

Ακόμα έγινε γνωστό ότι ζητήθηκε να ετοιμαστούν για να βοηθήσουν στην έρευνα και βατραχάνθρωποι.

Σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρεται:« Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιοχώρι Σάμου είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.»

Κατά την επιχείρηση αεροπυρόσβεσης, ένα (1) ελικόπτερο τύπου ER-MHY (Mi-8 MTV-1) μισθωμένο από το Πυροσβεστικό Σώμα, με πλήρωμα τεσσάρων (4) ατόμων, εκ των οποίων τρείς (3) αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός ο οποίος λειτουργούσε ως σύνδεσμος, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Μηνάς, πλησίον της παραλίας Πλάκα, Ν.Δ. της Νήσου Σάμος.

Σώος ο ένας από τους 4 επιβαίνοντες από το Πυροσβεστικό ελικόπτερο που κατέπεσε στη Σάμο

Όπως αναφέρει το Λιμενικό έρευνες γίνονται από 3 περιπολικά σκάφη και από 2 ιδιωτικά σκάφη ενώ μεταβαίνει και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Please follow and like us: