Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του ο Ερντογάν σχετικά με τον προκλητικό χάρτη των Γκρίζων Λύκων του Μπαχτσελί τονίζει Κ.Μητσοτάκης

Τον προκλητικό χάρτη των Γκρίζων Λύκων δίπλα στον οποίο φωτογραφήθηκε ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σχολίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε σε ανάρτηση του στο Twitter τον προκλητικό χάρτη των Γκρίζων που παρουσίασε στα πλαίσια της Τουρκικής προπαγάνδας ο  Ντεβλέτ Μπαχτσελί κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός καλεί τον Τούρκο πρόεδρο να ξεκαθαρίσει εάν πρόκειται για φαντασιώσεις ή για  επίσημη θέση της Άγκυρας ενώ χαρακτηρίζει το χάρτη ως « καθαρά επιθετική πράξη».

O Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρει στην ανάρτησή του η οποία είναι και στα αγγλικά προκειμένου να διεθνοποιήσει τις προκλήσεις «Ρίξτε μια καλή ματιά σε αυτόν τον χάρτη. Κρήτη, Ρόδος, Λέσβος, Χίος, Σάμος καταναλώνονται’ από την Τουρκία.  Όνειρο πυρετού των εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Άλλη πρόκληση ή αληθινός στόχος; Ο Πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να καταστήσει σαφή τη θέση του σχετικά με τις τελευταίες γελοιότητες του μικρότερου εταίρου του στο συνασπισμό».

Please follow and like us: