Παρασκευή, 12 Απριλίου

Ιαπωνία: Δολοφονική επίθεση εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού της χώρας

Δολοφονική επίθεση εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού της χώρας

H δολοφονική επίθεση εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού της χώρας, Σίνζο Άμπε που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην Ιαπωνία.

Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Φουμίο Κισίντα, ανεφερε ότι ο Σίνζο Άμπε βρίσκεται σε «πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση» μετά την επίθεση ενόπλου εναντίον του.

Ιαπωνία: Δολοφονική επίθεση εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού της χώρας

Επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, το NHK μετέδωσε  ότι ο δράστης ήταν δυσαρεστημένος με τον πολιτικό και αποφάσισε να τον σκοτώσει. Δεν είναι σαφές ακόμη οι λόγοι της δυσαρέσκειας του άνδρα αυτού, που κατονομάστηκε από την Αστυνομία – ονομάζεται Τετσούγια Γιαμαγκάμι και είναι μόνιμος κάτοικος στη Νάρα.

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση αμέσως, είναι πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού και χρησιμοποίησε χειροποίητο τουφέκι.

 

Ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δολοφονία του πρώην Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε

Ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για τον άδικο χαμό και τη σοκαριστική δολοφονία του Ιάπωνα πολιτικού με ανάρτηση στο Twitter στα Αγγλικά.

«Θλιβερά και σοκαριστικά νέα για τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε. Η ζωή του συντομεύτηκε με φρικτό και σκληρό τρόπο. Η συνεισφορά του τεράστια. Αυτό το έγκλημα είναι επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του, τους φίλους του και τον ιαπωνικό λαό» .

 

Please follow and like us: