Σάββατο, 11 Νοεμβρίου

Στα Εξάρχεια και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ άγνωστοι το βραδύ πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά διμοιριών των ΜΑΤ

Το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ άγνωστοι το βραδύ πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά διμοιριών των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα μετά την συγκέντρωση κατά της απόφασης για την αποφυλάκιση Κορκονέα μια ομάδα ατόμων πέταξε βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια και λίγο αργότερα και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη

Στα Εξάρχεια και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ

Το απόγευμα  της Τρίτης  πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατά της απόφασης του Εφετείου Λαμίας για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα και μια ομάδα ατόμων στην περιοχή των Εξαρχείων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ.  Ενώ λίγο αργότερα μετά τις 22:00 της Τρίτης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν διπλά στα γραφεία χωρίς ευτυχώς να προκαλέσουν ιδιαίτερες ζημίες.

Όπως η αστυνομία ανάφερε τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί που διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και κάηκε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην περιοχή.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μετά τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια και  το τέλος πορείας σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια με την αστυνομία να προχωρά σε 33 προσαγωγές μετά από έφοδο των ΜΑΤ σε μπαρ της περιοχής.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε πως:

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως σημειώθηκαν επιθέσεις με μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόντουσαν στη Χαριλάου Τρικούπη και στη Ζωοδόχου Πηγής (δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.-ΚΙΝ.ΑΛΛ.) Αργότερα, πραγματοποίησαν ανάλογη επίθεση στη συμβολή της Ζωοδόχου Πηγής με τη Ναυαρίνου.

Δυο λόγια για το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας αναρχικών για συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αποφυλάκιση του Κορκονέα στα Εξάρχεια

Συγκεκριμένα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε  στα Εξάρχεια κατά  της απόφασης του Εφετείου Λαμίας για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα αναγνωρίζοντας του  ελαφρυντικά.

Έπειτα από κάλεσμα της  Πρωτοβουλίας αναρχικών πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο σημείο της δολοφονίας, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα.

Καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη – Συγκέντρωση ενάντια στην αποφυλάκιση του Κορκονέα

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν  συνθήματα όπως «με το αίμα των νεκρών μας οδηγό στους αγώνες μας – Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, πάντα παρών» οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την οργή τους για την απόφαση του Εφετείου Λαμίας,ενώ έστειλαν και μήνυμα συμπαράστασης προς τον απεργό πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη.

Το κάλεσμα της  Πρωτοβουλίας αναρχικών ανέφερε:

Καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη – Συγκέντρωση ενάντια στην αποφυλάκιση του Κορκονέα

Η απόφαση της αποφυλάκισης του Κορκονέα δεν αποτελεί μόνο μια απόφαση επιβράβευσης των αστυνομικών δολοφονιών, αλλά και μια απόφαση που επιζητεί να ξαναγράψει την ίδια την ιστορία. Την ιστορία του Δεκέμβρη, την ιστορία του Αλέξανδρου, την ιστορία του κινήματος. Η δικαιοσύνη του δρόμου θα πρέπει να είναι αυτή που θα επαναφέρει την ανατρεπτική μνήμη στο προσκήνιο της ιστορίας» αναφέρει η Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις κρατικές δολοφονίες, καλώντας σε συγκέντρωση την Τρίτη 5 Ιούλη, ώρα 20:00, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα.»

Καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη – Συγκέντρωση ενάντια στην αποφυλάκιση του Κορκονέα

Όλοι εμείς που διαφωνούμε με την απαλλαγή των πρωταιτίων της Novartis και της Energa, με την αθώωση του Σαραλιώτη και των αστυνομικών που συμμετείχαν στη δολοφονία του Ζακ, με την παρελκυστική τακτική του εισαγγελέα για να προστατέψει τους βασανιστές αστυνομικούς του Βασίλειου Μάγγου, με την άκρως επιλεκτική αποφυλάκιση κρατουμένων για λόγους υγείας, ενώ ο Γιάννης Μιχαηλίδης αργοπεθαίνει σε θάλαμο κελί του νοσοκομείου Λαμίας, χωρίς δικαίωμα σε επισκεπτήριο, ας το δείξουμε.

Όλοι εμείς που αισθανόμαστε πως ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η ελληνική «δικαιοσύνη» προσβάλλει την ύπαρξή μας, την προσωπικότητά μας και την αξιοπρέπειά μας, ας το φωνάξουμε την Τρίτη το βράδυ στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα.

Καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη – Συγκέντρωση ενάντια στην αποφυλάκιση του Κορκονέα

Για να μπορούμε να κοιτάξουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας στα μάτια.

Για να μην περιμένουμε τη θεά Αθηνά να ρίξει την καθοριστική ψήφο στη δίκη.

Την καθοριστική ψήφο θα την ρίξουμε εμείς.

 

 

Please follow and like us: