Πύρινο μέτωπο μήκους 20 χιλιομέτρων στη Φωκίδα – Από τις 23:00 χθες έχει εκκενωθεί η βόρεια Ιτέα

 Η πυρκαγιά που ξέσπασε από το μεσημέρι της Δευτέρας  στο χωριό Σερνικάκι πήρε διαστάσεις και έφτασε μέχρι την Ιτέα και την ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής  το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε ένα μήκος 20 χιλιομέτρων, όμως μέχρι στιγμής όπως αναφέρουν επίσημες πηγές, δεν απειλείται η Ιτέα ούτε κάποιος άλλος οικισμός.

Πύρινο μέτωπο μήκους 20 χιλιομέτρων στη Φωκίδα

Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς και εθελοντές και η τοπική αυτοδιοίκηση δίνουν τιτάνια μάχη για να προστατεύσουν την Ιτέα και ειδικότερα τα εργοστάσια που βρίσκονται στα προάστια της πόλης ενώ από τις 23:00 έχει εκκενωθεί η βόρεια Ιτέα έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος.

Πύρινο μέτωπο μήκους 20 χιλιομέτρων στη Φωκίδα

Στο σημείο επιχειρούσαν 140 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα και 43 οχήματα της Πυροσβεστικής. Ευτυχώς ο  αέρας έχει πέσει όποτε ο στόχος είναι να την περιορίσουν όσο γίνεται περισσότερο και με το πρώτο φως της ημέρας να ξεκινήσουν τα εναέρια μέσα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που δόθηκε νωρίτερα.

Ο δρόμος λίγο πιο έξω από την Ιτέα με κατεύθυνση προς Γαλαξίδι, έχει μετατραπεί σε πύρινη κόλαση καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει μέχρι την άσφαλτο και δίνεται μάχη από τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Δελφών και των άλλων περιοχών για να ελέγξουν το τεράστιο μέτωπο. Η κυκλοφορία στον δρόμο έχει διακοπεί ενώ έχουν προκληθεί καταστροφές σε ποιμνιοστάσια και άλλες εγκαταστάσεις. Μεγάλη ανησυχία για τους αγρότες και τα ζώα των κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής

Please follow and like us: