Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου

Μητσοτάκης – Ανδρουλάκης θα μιλήσουν από το βήμα του θεσμικού ευρωπαϊκού οργάνου σήμερα στο Στρασβούργο

Μητσοτάκης – Ανδρουλάκης θα μιλήσουν από το βήμα του θεσμικού ευρωπαϊκού οργάνου σήμερα στο Στρασβούργο

Μετά από πρόσκληση της Προέδρου του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο Ρομπέρτα Μετσόλα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να μιλήσει από το βήμα του θεσμικού ευρωπαϊκού οργάνου για τις ραγδαίες εξελίξεις διεθνώς, αναμένουμε ένα άτυπο μεν αλλά ουσιαστικό ντιμπέιτ καθώς ο αρχηγός του  ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης όντας ευρωβουλευτής θα μιλήσει  εκπροσωπώντας τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές στη συνεδρίαση.

Θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί θα «μονομαχήσουν» με φόντο το ευρωκοινοβούλιο και στόχο την περιγραφή του σχεδίου που έχει ανάγκη η Ευρώπη, αλλά και η Ελλάδα, για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Μητσοτάκης - Ανδρουλάκης θα μιλήσουν από το βήμα του θεσμικού ευρωπαϊκού οργάνου σήμερα στο Στρασβούργο

Σύμφωνα με συνεργάτες του  κ. Ανδρουλάκη η σημερινή του εμφάνιση επιθυμεί να λειτουργήσει ως επιστέγασμα, αυτού που επί μήνες πρεσβεύει, δηλαδή  την αξιακή αντιπολίτευση με θέσεις, υλοποιήσιμες προτάσεις και όχι ανέξοδες κορώνες. Η ομιλία του δεν θα θυμίζει την τοξική αντιπαράθεση που συχνά καταγράφεται μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα στη Βουλή». Αλλά θα έχει κάτι να προσφέρει στους πολίτες, που αναζητούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Φαίνετε πως θα αξιοποιήσει το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να αναδείξει το διαφορετικό προοδευτικό πρόσημο και τις διαφορετικές προτεραιότητες, που στο επίκεντρο τους έχουν τους πολλούς, και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, σε αντίστιξη με τις κυβερνητικές επιλογές.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει ο επικεφαλής της ευρώ-ομάδας της Αριστεράς όπου είναι και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης που σύμφωνα με πληροφορίες δεν προσέρχεται στη συζήτηση με διάθεση αντιπαράθεσης αλλά να υπερασπιστεί αυτό που είχε πει «η Ελλάδα πλήρωσε βαρύ τίμημα, επειδή άκουσε τις σειρήνες των λαϊκιστών». Παράλληλα παρέμβαση θα κάνει και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης.

Μάλιστα αύριο το αμφιθέατρο του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο θα ονομαστεί «Ανδρέας Παπανδρέου» μια πρωτοβουλία του Νίκο Ανδρουλάκη σχεδόν δύο χρόνια νωρίτερα έχοντας την ιδιότητα του ευρωβουλευτή. Στην εκδήλωση που θα γίνει, εκτός από το Νίκο Ανδρουλάκη, θα παραστεί η πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, άλλοι κορυφαίοι Ευρωπαίοι παράγοντες, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και άλλα μέλη της οικογένειας του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Please follow and like us: