Παρασκευή, 19 Απριλίου

Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων και παράλληλα δυσκολία εύρεσης κατοικίας

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής, Λευτέρης Ποταμιάνος καλεσμένος σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Mega» εξήγησε πως το πρόβλημα σχετικά με τη δυσκολία εύρεσης κατοικίας είναι σύνθετο.

Στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» καλεσμένος ήταν ο Λευτέρης Ποταμιάνος πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής και μίλησε για τις απότομες αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων αλλά και τη δυσκολία εύρεσης κατοικίας σε αρκετές περιοχές.

Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων

Ο Λευτέρης Ποταμιάνος εξήγησε πως πριν από λίγα χρόνια η ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα   ήταν στο 84%, αυτή τη στιγμή είναι στο 73%, δηλαδή  11 μονάδες κάτω. Αυτό σημαίνει πως κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν δικά τους σπίτια αλλά νοικιάζουν. Παράλληλα δεν χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια νέες κατοικίες λόγο της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Μεγάλο πρόβλημα είναι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις όπου μειώνουν κατά πολύ τον αριθμό των ενοικιαζόμενων σπιτιών αλλά και δίνουν ώθηση στις τιμές των ενοικίων.

Αποτέλεσμα είναι η αύξηση 25-30% στις τιμές των ενοικίων, με πολλούς να αδυνατούν να πληρώσουν το μίσθωμα και πολλοί περισσότερο οι φοιτητές που αναγκάζονται να αναζητήσουν κατοικία μακριά από τον τόπο τους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής, Λευτέρης Ποταμιάνος τόνισε χαρακτηριστικά:

«Το 2007 το ποσοστό ιδιοκατοίκησης ήταν στο 84%, αυτή τη στιγμή είναι στο 73, οι 11 μονάδες κάτω σημαίνει πως κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν δικά τους σπίτια αλλά νοικιάζουν. Άρα έχει αυξηθεί πάρα πολύ η ζήτηση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ακίνητα και όσα υπάρχουν να είναι με ανεβασμένα ενοίκια».

Please follow and like us: