Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου

Πειραιάς: Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον νέο Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε με τον νέο Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ

Με τον νέο Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν προφανώς η  επένδυση της COSCO  στο λιμάνι, η αδελφοποίηση του Δήμου Πειραιά με τη Σαγκάη  και το Τσινγκτάο αλλά και θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Πειραιάς: Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον νέο Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα

.Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσε:

«Στο επίκεντρο της συνάντησης μας με τον νέο Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, ήταν προφανώς η  επένδυση της COSCO  στο λιμάνι, η αδελφοποίηση του Δήμου Πειραιά με τη Σαγκάη  και το Τσινγκτάο και το γενικότερο πλαίσιο σχέσεων που έχουμε αναπτύξει με την Κίνα τα τελευταία χρόνια και ότι αυτές θα μπορούσαν μετά την λήξη της πανδημίας, να μεταφραστούν σε κοινές πρωτοβουλίες στους  τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, αλλά και άλλων.

Όσον αφορά στην επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά, εξέφρασα τη θέση μου, την οποία δημόσια έχω κάνει γνωστή, ότι είμαι υπέρ της επένδυσης, τουλάχιστον στο «κομμάτι» που αφορά στα γεωγραφικά όρια του Δήμου  Πειραιά. Εξέφρασα επίσης την ικανοποίησή μου για τις θετικές εξελίξεις σε σχέση με το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων στο ΣΙΛΟ, αλλά και τη δημιουργία του Πάρκου Αναψυχής, το οποίο θα παραδοθεί από την COSCO στους δημότες του Πειραιά εντός του 2023. Από την άλλη πλευρά, ξεκαθάρισα ότι οι δύο τομείς που ανησυχούν την πόλη, και τίθενται από όλες τις πλευρές στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να κάνουμε εκπτώσεις ή υποχωρήσεις, είναι τα περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά ζητήματα.

Σε αυτά θέλουμε η διοίκηση της COSCO να «σκύψει» με περισσότερη προσοχή και να συμβάλλει και εκείνη από την πλευρά της στην αντιμετώπισή τους ή έστω στη μη περαιτέρω επιβάρυνσή τους.  Γνωρίζουμε ότι κάθε μεγάλο λιμάνι, όπως αυτό του Πειραιά, έχει θετικές λειτουργίες για μια πόλη, αλλά οφείλουμε τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις που και αυτές είναι υπαρκτές, να τις παρακολουθούμε και να καταβάλουμε όλοι μας προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους. Ο κ. Πρέσβης ανέφερε ότι η COSCO θέλει να ενισχύσει το εταιρικό κοινωνικό προφίλ της, παρεμβαίνοντας και βοηθώντας την τοπική κοινωνία και στον Πειραιά, αλλά και στους άλλους Δήμους, καθώς η επένδυση, αλλά και η παρουσία της COSCO στην Ελλάδα, προφανώς θα πρέπει να φέρει οφέλη και για τις τοπικές κοινωνίες.

Επίσης, μετέφερα στον κ. Πρέσβη για ακόμα μια φορά την άποψή μου, πως όταν υπάρχει μια μεγάλη επένδυση σε εξέλιξη στην πόλη μας και μια διαχείριση του λιμανιού για τις επόμενες δεκαετίες από την όποια εταιρεία, είναι προς το συμφέρον της πόλης να διατηρεί η Δημοτική Αρχή καλές σχέσεις, επικοινωνία και να βρίσκεται σε συνεχή διάλογο. Εχω ξαναπεί την άποψή μου (ορισμένοι διαφωνούν και είναι σεβαστό) ότι οφέλη αποκομίζει κανείς με διάλογο και συνεργασία και όχι με συγκρούσεις και δογματικές αρνήσεις. Δεν είναι η εποχή των συγκρούσεων, αλλά η εποχή των συνεργειών και των συνεργασιών. Η συνάντησή μας με τον νέο Πρέσβη ήταν εποικοδομητική και θα επαναληφθεί».

 

Πειραιάς: Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον νέο Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα
Πειραιάς: Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον νέο Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα

 

 

Please follow and like us: