Παρασκευή, 19 Απριλίου

Το πρώτο city car που κινείται και με ηλιακή ενέργεια

Το πρώτο city car που κινείται και με ηλιακή ενέργεια

Η ολλανδική Squad παρουσίασε το Solar City Car, ένα μικρό ηλεκτρικό τετράτροχο όχημα που κινείται και με ηλιακή ενέργεια.

Πρόκειται για ένα όχημα με μήκος μόλις 2 m, πλάτος 1,2 m και ύψος 1,6 m, το οποίο μπορεί να μεταφέρει στην καμπίνα του δυο ενήλικες επιβάτες και κάποιες αποσκευές τους στο πορτμπαγκάζ του που, ανά με τη θέση των καθισμάτων, κυμαίνεται από 68 έως 243 lt.

Το πρώτο city car που κινείται και με ηλιακή ενέργεια

Ωστόσο, το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του Solar City Car όπως αναφέρει και το όνομα του είναι ότι  «φορτίζει» και με ηλιακή ενέργεια. Για την ακρίβεια, φέρει ένα ηλιακό πάνελ στην οροφή του το οποίο πλήρως φορτισμένο μπορεί να προσφέρει στο λιλιπούτειο όχημα έως και 20 km έξτρα αυτονομίας.

Για την κίνηση του βέβαια φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας 2 kW που βρίσκεται τοποθετημένος στους πίσω τροχούς, ενώ η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 1,6 kWh. Αυτό στα χαρτιά σημαίνει πως το Solar City Car μπορεί να διανύσει έως και 100 km με μία μόλις φόρτιση, κινούμενο με ταχύτητες έως 45 km/h και χρησιμοποιώντας μέχρι και τον κλιματισμό.

Όπως και με το αντίστοιχης φιλοσοφίας Citroen Ami, έτσι και με το Solar City Car, δε χρειάζεται ο κάτοχος του να έχει δίπλωμα οδήγησης στα χέρια του αφού μπορεί να οδηγηθεί (ανάλογα και με τη νομοθεσία κάθε χώρας) και από άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω.

Η Squad Mobility, άνοιξε ήδη το βιβλίο των παραγγελιών για το Solar City Car, με την τιμή εκκίνησης του οχήματος στην ολλανδική αγορά να ανέρχεται στα €6.250.

Please follow and like us: