Παρασκευή, 19 Απριλίου

Μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ  ο Ερντογάν εξαπέλυσε νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας

Μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ  ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν  εξαπέλυσε νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας ξανά φέρνοντας στο προσκήνιο  το αναθεωρητικό δόγμα «περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου».

Ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη εξαπέλυσε νέες απειλές για την Ελλάδα με την ιδία συνταγή «Δεν μπορείς να οπλίζεις τα νησιά, αλλά η Ελλάδα το έκανε».

Μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ  ο Ερντογάν εξαπέλυσε νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας

Φυσικά στις νέες απειλές του δεν θα έλειπε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που τον κατηγόρησε για άλλη μια φορά πως αθέτησε όλα όσα είχαν συμφωνήσει στην Κωνσταντινούπολη ενώ προχώρησε και πιο πέρα, εκφράζοντας την δυσφορία του για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν  τόνισε:

«Η πρόσφατη στάση της Ελλάδας δεν ταιριάζει με την δική μας αντίληψη περί πολιτικής. Πρόσφατα έκανα μια προσφορά στον Μητσοτάκη στο γεύμα που του παρέθεσα στην Κωνσταντινούπολη. Του είπα ότι δεν πρέπει να φέρνουμε τρίτα πρόσωπα στα δικά μας θέματα. Φυσικά έσπασε αυτή την συμφωνία με την εμφάνισή του στο Κογκρέσο δυο με τρεις εβδομάδες αργότερα. Σε αυτές τις επισκέψεις ο Μητσοτάκης έκανε μια προσπάθεια για εξοπλισμούς. Υπάρχει επίσης ένα θέμα με την ίδρυση αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Όταν ρωτάμε γι’ αυτό μας απαντούν ότι είναι εναντίον της Ρωσίας. Αλλά οι δικοί μου δεν το καταπίνουν. Δεν το βλέπουμε αυτό θετικά και το είπαμε στους ηγέτες στις διμερείς μας συναντήσεις».

Please follow and like us: