Παρασκευή, 19 Απριλίου

Ερντογάν:  «η πόρτα της χώρας μου στην Ελλάδα παραμένει κλειστή»

Ερντογάν:  «η πόρτα της χώρας μου στην Ελλάδα παραμένει κλειστή»

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την αναχώρησή του για τη Μαδρίτη και την  Σύνοδο Κορυφής των μελών του ΝΑΤΟ είπε χαρακτηριστικά πως: «η πόρτα της χώρας μου στην Ελλάδα παραμένει κλειστή (…) Είναι αδύνατον να συναντηθώ με τον Μητσοτάκη.»

Συγκεκριμένα ο  Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την αναχώρησή του σήμερα πρωί για τη Μαδρίτη και την  Σύνοδο Κορυφής των μελών του ΝΑΤΟ μίλησε σε δημοσιογράφους όπου τόνισε πως «η πόρτα της χώρας του στην Ελλάδα παραμένει κλειστή (…) Είναι αδύνατον να συναντηθώ με τον Μητσοτάκη (…)με αυτή τη στάση μας οι Έλληνες θα συμμαζευτούν.»  Και συνέχισε λέγοντας πως «Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει με συνέπεια τη δύναμή της για το ΝΑΤΟ. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την ασυμβίβαστη πορεία».

Ερντογάν: «η πόρτα της χώρας μου στην Ελλάδα παραμένει κλειστή»

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε:

 «Δεν είναι δυνατόν να έχω διμερή συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη. Είχαμε προγραμματίσει μια υψηλού επιπέδου στρατηγική συνάντηση με την Ελλάδα, την ακύρωσα. Δεν μπορεί να γίνει πια, έχει τελειώσει. Κλείσαμε αυτή την πόρτα. Μετά από αυτό, θα συμμαζευτούν οι ίδιοι (οι Έλληνες). Η πιο σημαντική δύναμη είναι η Τουρκία. Έχει την πολυτέλεια, μπορεί να αντέξει το ΝΑΤΟ να χάσει μια δύναμη όπως η Τουρκία; Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει με συνέπεια τη δύναμή της για το ΝΑΤΟ. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την ασυμβίβαστη πορεία . (…) Τι έκανε το ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας όταν χιλιάδες φορτηγά με όπλα δόθηκαν στους τρομοκράτες; Τα φορτηγά ήρθαν από τις ΗΠΑ. Θα το πούμε ξανά στη συνάντησή μας. Πώς είναι δυνατόν να είμαστε δύο χώρες που βρίσκονται δίπλα-δίπλα και μέσα στο ΝΑΤΟ και να τους δίνονται όπλα σε τρομοκράτες; Είπατε πως δίνονται στην Ελλάδα με στόχο τη Ρωσία. Δηλαδή εναντίον ποιου χρησιμοποιούνται αυτά τα όπλα; Τώρα τους ξέρουμε πολύ καλά. Εμείς θα τους φέρουμε στο προσκήνιο».

Παράλληλα ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθούν σήμερα το βράδυ ή αύριο στην Μαδρίτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Please follow and like us: