Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί  καταφέρθηκε κατά της ΕΕ για την θέση της υπέρ της Ελλάδας στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί  καταφέρθηκε κατά της ΕΕ για την θέση της υπέρ της Ελλάδας στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μιλώντας το πρωί της Τρίτης ενώπιον των μελών του κόμματός του καταφέρθηκε κατά της ΕΕ για την θέση που πήρε υπέρ της Ελλάδας  στα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί καταφέρθηκε κατά της ΕΕ για την θέση της υπέρ της Ελλάδας στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί τόνισε αρχικά :

«Τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 23-24 Ιουνίου 2022 περιέχουν μεροληπτικές κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας και εξυπηρετούν με συνέπεια τις ελληνικές φιλοδοξίες. Είναι αδικία και υποκρισία αυτό που γίνεται κατά της Τουρκίας. Είναι ανεύθυνο η ΕΕ να λειτουργεί ως εκπρόσωπος παράνομων επιβολών στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο»

Για την θέση που πήρε η ΕΕ υπέρ της Ελλάδας, στα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε:

«Η ΕΕ, η οποία σιώπησε στις ανήθικες κινήσεις της Ελλάδας, έχει χάσει την αξιοπιστία της. Το να δείχνει με το δάχτυλο την Τουρκία, είναι δειλό. Όσοι δεν έχουν αντίρρηση για τον εξοπλισμό των νησιών από την Ελλάδα δεν έχουν δικαίωμα να κρίνουν την Τουρκία. Είδαμε το αμαυρωμένο πρόσωπο της ΕΕ όταν η Ελλάδα επιτέθηκε στους καταπιεσμένους μετανάστες».

Για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ τόνισε :

«Αναμένεται να τεθούν προς ψήφιση οι αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Εμείς, ως κόμμα, είμαστε κατά της ένταξης αυτής χωρίς οι δυο χώρες να δείξουν σημάδι μεταμέλειας και χωρίς να τραβήξουν μια χοντρή γραμμή μεταξύ αυτών και της τρομοκρατίας. Η Τουρκία δεν θα θέσει ποτέ σε κίνδυνο τα μακροπρόθεσμα συμφέροντά της. Δεν παραβιάζουμε τα δικαιώματά μας και δεν παραβλέπουμε τα δικαιώματα κανενός».

Please follow and like us: