Συνάντηση Τσίπρα με ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Βρυξέλλες

Συνάντηση Τσίπρα με ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Βρυξέλλες

Ο Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής Συνόδου του PES ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «έξι ευρωβουλευτές».

Συνάντηση Τσίπρα με ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Βρυξέλλες

Όπως ήταν φυσικό ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  εστίασε στις πολιτικές εξελίξεις αλλά και στην στρατηγική του κόμματος προς τις επερχόμενες εκλογές καθώς και η συμβολή των ευρωβουλευτών στην εκλογική μάχη. Τους  ζήτησε πέραν των καθηκόντων τους στις Βρυξέλλες να ενταχθούν στο σχεδιασμό των εξορμήσεων και των εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα, καθώς και μεγαλύτερη παρουσία στα ΜΜΕ ιδιαίτερα κατά την εκλογική περίοδο όπου δε θα έχουν περιορισμό εμφανίσεων αφού δε θα είναι υποψήφιοι.

Στην συνάντηση τους επόμενο ήταν ο κ. Τσίπρας να επεκτείνει την συζήτηση και στο διεθνείς και ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και στις εξελίξεις στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ζήτησε να τον  ενημερώσουν για τη δραστηριοποίησή τους στο πλαίσιο της ευρωομάδας της αριστεράς και τη συνεργασία τους με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στο ευρωκοινοβούλιο σε σειρά τομέων.

Τα θέματα που συζήτησαν ήταν :

η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και της ευρωπαϊκής οικονομικής αρχιτεκτονικής

η προάσπιση του κράτους δικαίου, της ελευθερίας των ΜΜΕ και των κοινωνικών δικαιωμάτων

το προσφυγικό και ο αγώνας για ένα δίκαιο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου

η πράσινη και ψηφιακή ατζέντα

η ανάδειξη της τουρκικής επιθετικότητας, η προάσπιση του διεθνούς δικαίου και η ενίσχυση της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας.

Please follow and like us: