Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου

Μαρούσι :  Συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου και Αντιπροέδρου του Ι.Τ.Α. Θεόδωρου Αμπατζόγλου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα

Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022.

Μαρούσι :  Συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης η αίτηση χρηματοδότησης που έχει υποβάλει ο Δήμος Αμαρουσίου προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το Έργο Ανάπλασης του Κεντρικού Άξονα (Κυπρίων Αγωνιστών) της Πολεοδομικής Ενότητας 14 στο Νέο Μαρούσι. Επιπλέον συζητήθηκε η δραματική αύξηση του ενεργειακού κόστους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς επίσης και οι ευκαιρίες που δίνονται από το Υπουργείο προς τους ΟΤΑ για τη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας αλλά και οι δράσεις για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε:

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το  ΥΠΕΝ αυτή την περίοδο σηκώνει ένα μεγάλο φορτίο για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης. Από την άλλη εμείς ως Δήμοι πρέπει να πετύχουμε τις καλύτερες δυνατές χρηματοδοτήσεις για το καλό των τοπικών κοινωνιών. Είμαστε σίγουροι πως με τον κατάλληλο σχεδιασμό και μελέτες που παρουσιάζουμε θα τα καταφέρουμε. Ειδικότερα για το Δήμο Αμαρουσίου, αναγνωρίζεται από την ηγεσία του ΥΠΕΝ η Μητροπολιτικότητά του και ο σημαίνων ρόλος του στα Βόρεια Προάστια. Τέλος, όσο αφορά την Ανάπλαση της Κυπρίων Αγωνιστών, αποτελεί έργο κομβικό για το Νέο Μαρούσι και το σύνολο της Ανατολικής πλευράς της πόλης».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρούσι, 23 Ιουνίου 2022

 

 

 

Please follow and like us: