Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου

Γαλλίδα ελληνικής καταγωγής, υφυπουργός του Μακρόν κατηγορείται για βιασμό

 Γαλλίδα ελληνικής καταγωγής, υφυπουργός του Μακρόν κατηγορείται για βιασμό

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Γαλλίδα ελληνικής καταγωγής, είναι υφυπουργός αρμόδια για την «Ανάπτυξη, τη Γαλλοφωνία και τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις» όμως εδώ και λίγες ημέρες την κατηγορούν για βιασμό.

Γαλλίδα ελληνικής καταγωγής, είναι υφυπουργός του Μακρόν κατηγορείται για βιασμό

Η ελληνικής καταγωγής πολιτικός εντάχθηκε στην κυβέρνηση της πρωθυπουργού Ελιζαμπέτ Μπορν στις 20 Μαΐου, ήταν βουλευτής του Ευρωκοινοβουλίου από τις 2 Ιουλίου του 2019.

Συγκεκριμένα το περιοδικό Marianne  που αποκάλυψε το θέμα τονίζει πως έπειτα από την κατάθεση δύο μηνύσεων εναντίον της η γαλλική Δικαιοσύνη ξεκινά έρευνα. Οι πράξεις για τις οποίες εγκαλείται, διαπράχθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου, την εποχή που το εξασκούσε την ιατρική .

Η πρώτη καταγγελία έγινε στις 25 Μαΐου στην  εισαγγελία του Παρισιού για βιασμό μιας γυναίκας όπως αναφέρει το περιοδικό «Marianne» και η δεύτερη μήνυση υποβλήθηκε στις 16 Ιουνίου για τον ίδιο λόγο.

Ως γυναικολόγος, έχει εργαστεί σκληρά στο να αναγνωριστεί η ενδομητρίωση ως βασική πάθηση, με ειδική αναφορά που υπέβαλε προς τον Γάλλο Πρόεδρο, στις 11 Ιανουαρίου του 2022. Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, διακεκριμένη γυναικολόγος με καταγωγή από την Κόρινθο, έχει σπουδάσει στην Ιταλία και για χρόνια υπήρξε εργαζόμενη σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Παρισιού.

Στο γαλλικό δικτύου «TMC» δίκτυο μίλησαν οι δύο μηνύτριες

Οι δύο μηνύτριες μίλησαν χθες για την τραυματική εμπειρία τους σε εκπομπή του γαλλικού δικτύου «TMC».

Η πρώτη υποστήριξε ότι αρνήθηκε την εξέταση του ορθού, κατά τη διάρκεια μιας γνωμάτευσης τον Ιανουάριο του 2016, πράξη την οποία, ωστόσο, της επέβαλε η Ζαχαροπούλου.

«Της λέω όχι. Βλέπω ότι δεν με ακούει και φοράει το ιατρικό γάντι της. Άρχισα να κλαίω. Δεν μπορούσα να μιλήσω, δεν μπορούσα να ανασάνω, ένιωθα αποκομμένη απ’ όλα. Έκλαιγα σιωπηλά. Είπα ότι πονούσα και εκείνη μου είπε: “Όχι, όλα καλά, είναι απλώς μια ψηφιακή εξέταση ορθού”».

Η δεύτερη μηνύτρια επισκέφθηκε τη Χρυσούλα Ζαχαροπούλου για πρόβλημα ενδομητρίωσης και περιγράφει την εμπειρία της τον Ιούνιο του 2016. Θυμάται ότι υποβλήθηκε σε «κολπική εξέταση χωρίς να της πει τίποτε η γυναικολόγος, αιφνιδιαστικά, κάτι που μου προκάλεσε έντονη δυσφορία και ξέσπασα αμέσως σε κλάματα».

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι υποβλήθηκε και σε πρωκτική εξέταση «και πάλι χωρίς συναίνεση», κατά τη διάρκεια της οποίας ξέσπασε σε κλάματα «γιατί είναι μια ωμή, βίαιη, πολύ οδυνηρή διαδικασία. Ήμουν τρομαγμένη». Η ίδια είπε στην εκπομπή ότι βιώνει μετατραυματικό σοκ «που είναι δύσκολο να το διαχειριστεί ακόμη και σήμερα».

Η πρόκληση για τη γαλλική Δικαιοσύνη είναι κατά πόσον μπορούν να χαρακτηριστούν ως ποινικά αδικήματα οι ιατρικές αυτές πράξεις χωρίς τη συγκατάθεση των ασθενών.

Από την πλευρά της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο ωστόσο, η δικηγόρος της δήλωσε στην εκπομπή «Quotidien» ότι η υφυπουργός δεσμεύεται από το ιατρικό απόρρητο και δεν μπορεί να μιλήσει για τις ασθενείς της.

Please follow and like us: