Τετάρτη, 10 Απριλίου

Παρέμβαση Δένδια στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων «Τόνισε ότι η τουρκική προκλητική συμπεριφορά έχει κλιμακωθεί»

Παρέμβαση Δένδια στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων «Τόνισε ότι η τουρκική προκλητική συμπεριφορά έχει κλιμακωθεί»

Παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για την τουρκική προκλητικότητα όπου ενημέρωσε διεξοδικά τους ομολόγους του της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κλιμάκωση τη τουρκικής προκλητικής συμπεριφοράς. Υπογράμμισε τον συνεχιζόμενο αναθεωρητισμό της Τουρκίας, ο οποίος εκφράζεται τόσο με συνεχείς απειλές, όσο και με ευθεία αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε όσους ήδη έχουν καταδικάσει τις εν λόγω ενέργειες. Επεσήμανε ότι είναι σκόπιμο όλα τα Κράτη Μέλη να τονίζουν την προσήλωση στην διατήρηση του απαραβίαστου των συνόρων και τον σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία.

Δένδια στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεω

Ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης διεξοδικά στις πρόσφατες τουρκικές προκλητικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των υπερπτήσεων και των παραβιάσεων πλησίον στρατηγικών σημείων, όπως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού ιδιαίτερα στον Έβρο, όπου παρατηρείται αύξηση των προσπαθειών παράνομης εισόδου στην χώρα μας.

Υπογράμμισε την ανάγκη για την άμεση έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τα Σκόπια και επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να συνεισφέρει μέσω παροχής τεχνικής βοήθειας.

Please follow and like us: