Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου

Ανακαλεί παρτίδα κοτόπουλου γνωστής εταιρείας λόγω σαλμονέλας ο ΕΦΕΤ

Εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σε  κατεψυγμένο μπούτι κοτόπουλο – «Να μην καταναλωθεί το συγκεκριμένο προϊόν» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση

Στην ανάκληση προϊόντος μπούτι κοτόπουλο προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, μετά τον εντοπισμό σαλμονέλας καθως Εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σε  κατεψυγμένο μπούτι κοτόπουλο

Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων

Συγκεκριμένα  με σχετική ανακοίνωση  από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, ο Ε.Φ.Ε.Τ τονίζει ότι  κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος Μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων» έτους 2022, προέβη σε δειγματοληψία κρέατος κοτόπουλου, με τα στοιχεία: «ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΠΙΝΔΟΣ ΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ» με ημερομηνία παραγωγής 22-05-2022 και ημερομηνία λήξης 14-09-2023, που παράγεται από την εταιρεία Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ».

Σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων και το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χαλκίδας, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella Typhimurium.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

«Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται κατωτέρω) να μην το καταναλώσουν», σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων
Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων

Please follow and like us: