Σάββατο, 20 Απριλίου

Το χρέος καλπάζει, είμαστε σε μία δεινή κατάσταση τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Το χρέος καλπάζει, είμαστε σε μία δεινή κατάσταση τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης καλεσμένος της δημοσιογράφου Φαίης Μαυραγάνης  στην τηλεόραση του Open TV αναφέρθηκε στην ακρίβεια, στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το χρέος καλπάζει, είμαστε σε μία δεινή κατάσταση. Οι πολίτες ζουν την κατάρρευση της αγοραστικής τους δύναμης»

Το χρέος καλπάζει, είμαστε σε μία δεινή κατάσταση τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις  τόνισε πως:

 « (…)Ο πρωθυπουργός έπειτα από τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλεγε ότι ξημερώνει μία άλλη μέρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έπρεπε να γνωρίζει αυτό που γνωρίζει οποιοσδήποτε παρακολουθεί τα εσωτερικά της Τουρκίας. Ο Ερντογάν για να κρατήσει την καρέκλα του, θα διχάσει την τουρκική κοινωνία, θα τη φέρει σε δεινή οικονομική θέση, όπως την έχει φέρει με την υποτίμηση της λίρας, θα συγκρουστεί με την Ευρώπη, θα συγκρουστεί με δυνάμεις, θα κάνει ξανά παράνομη εισβολή στην Συρία (…)».

Για την ακρίβεια  εξήγησε:

«Ένα δισεκατομμύριο ευρώ υπολογίζονται μέχρι σήμερα τα παραπάνω έσοδα από τον μη προϋπολογισμένο ΦΠΑ. Είναι δυνατόν να λέει ότι δεν έχει δημοσιονομικό χώρο για να μειώσει το ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, φορολογία που πλήττει τους πιο φτωχούς Έλληνες; Συζητάει κάνεις για τα καύσιμα; Μιλάμε για τα υπερκέρδη στους ηλεκτροπαραγωγούς. Μιλάει κανείς και για τα υπερκέρδη στα καύσιμα, στο πετρέλαιο; Πρέπει σε μία τέτοια περιπέτεια να υπάρχει δίκαιη κατανομή του κόστους και στους μεγάλους και στην κοινωνία και στο κράτος (… ).

Για το χρέος τόνισε πως ήμαστε σε δεινή κατάσταση και η ακρίβεια καλπάζει:

(…)Το χρέος καλπάζει, είμαστε σε μία δεινή κατάσταση και για μένα είναι αδιανόητο να εμφανίζει ως τεράστια νίκη το ότι φεύγουμε από την ενισχυμένη εποπτεία κάτι που ήταν προκαθορισμένο από τους δανειστές, χωρίς να λέει τί σημαίνει αυτό. Ουσιαστικά θα είμαστε μέχρι το 2060 θα παραμένει η δέσμευση αυτή σε εποπτεία έως ότου αποπληρώσουμε το 75% του χρέους προς τον ESM(…)

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε την έλλειψη στρατηγικού οράματος από μέρους της κυβέρνησης και απηύθυνε προσκλητήριο στους δημοκρατικούς πολίτες σημειώνοντας:

«Απευθύνω  προσκλητήριο στους δημοκρατικούς πολίτες, είμαι ανοιχτός και στον κόσμο της Αριστεράς και στον κόσμο του Κέντρου. Με αυτούς τους δημοκρατικούς πολίτες μας ενώνουν κοινές αγωνίες για μία καλύτερη Ελλάδα. Προφανέστατα με πρόσωπα τα οποία αποχώρησαν με μόνο κριτήριο την καρέκλα και την εξουσία, δεν ανοίγουν ξανά οι πόρτες. Είναι ένα αξιακό ζήτημα».

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε:

«Η λαϊκή ετυμηγορία θα καθορίσει τα κυβερνητικά σχήματα και αγωνίζομαι για ένα μεγάλο ποσοστό(…). Δυστυχώς ο τρόπος που κυβερνά η παρέα του κ. Μητσοτάκη και ο τρόπος που κυβέρνησε η παρέα του κ. Τσίπρα χωρίς ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία, χωρίς ουσιαστικές κοινωνικές συμμαχίες, χωρίς όραμα για το μέλλον, την κάνουν μία χώρα χαμένων ευκαιριών».

Please follow and like us: